ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΑΣΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 29 Ιουνίου 2012
  • Views233

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=mnimej6BIrI[/tube]

Η ανασφάλεια και η απαισιοδοξία, είναι τα κυρίαρχα συναισθήματα των ντόπιων και γενικότερα των Ελλήνων επιχειρηματιών, όπως προέκυψε από την έρευνα, που έγινε για λογαριασμό του Επιμελητηρίου Καβάλας, για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην επιχειρηματικότητα του Νομού. Σύμφωνα με την έρευνα, τα μεγαλύτερα προβλήματα που βιώνουν οι Καβαλιώτικες επιχειρήσεις, είναι η δραστική μείωση του τζίρου τους, η έλλειψη ρευστότητας και η αδυναμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών. Τα συμπεράσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν χθες το απόγευμα, στη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής του Επιμελητηρίου, που έγινε στο παράρτημα της Θάσου. Ο κλάδος που επλήγη περισσότερο από την ύφεση είναι το εμπόριο, που χαρακτηρίζεται ως ο «βαριά ασθενής» στο Νομό Καβάλας. Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 605 επιχειρήσεων και αποτελείται από τις εξής πέντε ενότητες: Καθημερινότητα επιχειρηματία, τζίρος, απασχόληση, τράπεζες και ανάπτυξη-προοπτική.
 
Παράλληλα κατά τη συνεδρίαση χθες στη Θάσο η διοίκηση του Επιμελητηρίου Καβάλας (η οποία ανακοίνωσε ότι η επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας θα γίνει στην Θάσο και θα έχει 30 προσκεκλημένους από ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα στο οποίο παίρνει μέρος και το Επιμελητήριο Καβάλας) είχε επαφές με εκπρόσωπους φορέων του νησιού που δήλωναν ότι με τα έως τώρα στοιχεία η τουριστική κίνηση στο νησί παρουσιάζει σημαντική πτώση. Στη συνεδρίαση αυτή, στην οποία έδωσαν το παρόν, επίσης, ο Δήμος Θάσου και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ.  Κώστας Παπακοσμάς, οι περισσότεροι συμφώνησαν να δημιουργηθεί οργανισμός τουρισμού της Θάσου, στα πρότυπα μεγάλων Οργανισμών που έχουν εξίσου μεγάλη τουριστική κίνηση όπως η Κρήτη και η Ρόδος. Η συζήτηση αυτή είχε ξεκινήσει από τον Φεβρουάριο, ενώ η συνέχεια στον διάλογο αναμένεται να δοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα. 

Τέλος ικανοποίηση επικρατεί στον Επιμελητηριακό κόσμο από την απόφαση να επιτραπεί το κατέβασμα δύο ασφαλιστικών κατηγοριών όσων εμπόρων και επαγγελματιών δε μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΟΑΕΕ.
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments