ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 02 Ιουλίου 2013
  • Views197

Η πρόθεση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αναγνωστούν στην εν εξελίξει δίκη για την υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα τα προσωπικά ημερολόγια του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε την άμεση και την έντονη αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού.

Συγκεκριμένα, ο Λ. Κοτσαλής, συνήγορος του κ. Τσοχατζόπουλου, υποστήριξε πως η ανάγνωση των ημερολόγιων (είχαν βρεθεί και κατασχεθεί στο γραφείο του πρώην υπουργού) συνιστά παραβίαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

«Δεν περίμενα σε καμία περίπτωση να έρθουμε στο σημείο να υποχρεωθούμε με απόφαση δικαστηρίου να ασχοληθούμε με προσωπικά μου κείμενα.

Με τα ημερολόγια μου που δημιουργήθηκαν στο προσωπικό μου γραφείο και τα οποία αποτέλεσαν υλικό για το βασικό κατηγορητήριο.

Το υλικό αυτό έγινε φέιγ βολάν στο σύνολο του. Επί μήνες βρισκόταν στη δημοσιότητα με κατευθυνόμενες πληροφορίες από συγκεκριμένα μέσα και γνωστά έντυπα που διακρίθηκαν στο παρελθόν με επιθέσεις εναντίον μου για τη διαπόμπευση μου.

Δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί. Και θα επαναληφθεί αν επιτρέψετε να αναγνωστούν τα προσωπικά μου δεδομένα. Ρωτήσαμε τον ανακριτή πώς διέρρευσαν κι αυτός έκανε την “πάπια” και εξαφανίστηκε», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Απούσα και σήμερα από τη διαδικασία ήταν η Βίκυ Σταμάτη, η οποία τον τελευταίο καιρό αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments