ΕΒΡΟΣ — 03 Οκτωβρίου 2012
  • Views165

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=oZ_lwczbZSQ[/tube]

Αρνητικά γνωμοδότησε το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της επένδυσης την εταιρεία Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε. στο Πέραμα του Έβρου.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, στη συνεδρίαση καταρρίφθηκε η θέση της εταιρείας ότι σειρά ετών απουσιάζει ο επιστημονικός διάλογος για την επένδυση εξόρυξης χρυσού που κατατείνει στην παραβίαση της βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της “Χρυσωρυχεία Θράκης” Γιώργος Μαρκόπουλος, η περιβαλλοντική μελέτη του έργου είναι απόλυτα σύμφωνη με τους αυστηρούς όρους που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα με ομόφωνο όχι των παρόντων και μια αποχώρηση συμβούλου της αντιπολίτευσης.

Στην συνεδρίαση παρέστησαν επιστήμονες που κατέθεσαν απόψεις και ανέλυσαν λεπτομέρειες της περιβαλλοντικής μελέτης της επένδυσης, ενώ ακολούθησε διάλογος με την παρουσία εκπροσώπων της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συλλογή υπογραφών κατά της επένδυσης των Χρυσωρυχείων στην Θράκη

Το inpost.gr παίρνει πρωτοβουλία να οργανώσει μια ηλεκτρονική δράση που θα αφορά την συλλογή υπογραφών από τους χρήστες του διαδικτύου, ώστε να μην πραγματοποιηθεί η επένδυση των Χρυσωρυχείων στην Θράκη.

Σκοπός είναι, να μαζευτούν όσο περισσότερες υπογραφές είναι δυνατόν και να γνωστοποιηθούν στα κέντρα εξουσίας και αποφάσεων. Η αντίσταση και ο αγώνας του Θρακιώτικου Λαού ενάντια σε όσους επιβουλεύονται τον πλούτο της περιοχής και απειλούν να υποβαθμίσουν τη ζωή και το μέλλον των παιδιών μας συνεχίζεται … διαδικτυακά!

Για όσους ξέχασαν, για όσους αμέλησαν, για όσους αδιαφόρησαν, είμαστε εδώ για να θυμίσουμε: Δεν χρειάζεται να σκάψουμε για να βρούμε χρυσό, πρέπει να καταλάβουμε ότι ο χρυσός βρίσκεται μπροστά μας, τον βλέπουμε, τον αναπνέουμε.

Είναι τα δάση μας, τα βουνά και οι παραλίες μας. Αυτός είναι ο θησαυρός που πρέπει να διαφυλάξουμε και να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές. Όχι στα Χρυσωρυχεία Θράκης – Ναι στην Ανάπτυξη που σέβεται το Περιβάλλον.

Η διαδικασία είναι απλή. Κάντε κλικ εδώ και υπογράψτε κατά της επένδυσης των Χρυσωρυχείων στην Θράκη. Χρειάζεται μόνο το όνομα και το email σας και προαιρετικά ένα σχόλιο για την προσπάθεια που γίνεται.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments