ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΣΜΟΣ — 16 Ιουνίου 2013
  • Views263

Ολομέτωπη επίθεση φαίνεται ότι έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά των διαδηλωτών του πάρκου Γκεζί και της πλατείας Ταξίμ λίγες ώρες μετά το τελεσίγραφο του Ταγίπ Ερντογάν.

Ενδεικτικό είναι ότι η αστυνομία έφτασε στο σημείο να συλλάβει ακόμα και γιατρούς που προσέφεραν εθελοντικά τις πρώτες βοήθειες στο ξενοδοχείο Ραμαντάν ενώ αστυνομικοί συλλαμβάνουν, σύμφωνα με καταγγελίες οπαδούς της Μπεσίκτας, προκειμένου να μην συμμετέχουν στην προγραμματισμένη για τις 4 συγκέντρωση στην πλατεία Ταξίμ με τίτλο «Ας γίνουμε ένα εκατομμύριο».

Η ατμόσφαιρα στην Πόλη είναι ηλεκτρισμένη καθώς για σήμερα είναι προγραμματισμένη και μεγάλη συγκέντρωση των υποστηριχτών του κυβερνώντος κόμματος σε μικρή απόσταση από την πλατεία Ταξίμ, μπροστά από το Eλληνικό νοσοκομείο.

Το μέγεθος της επιχείρησης της κυβέρνησης είναι τέτοιο που έχει κληθεί ακόμα και ο στρατός όπως προκύπτει από φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

Αστυνομικοί εισέβαλαν, νωρίτερα, και σε ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης προκειμένου να εντοπίσουν και να συλλάβουν διαδηλωτές.

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι και στην Άγκυρα όταν αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να διαλύσουν πορεία μνήμης για τον τελευταίο νεκρό διαδηλωτή.

Είναι τέτοιο το μένος των αστυνομικών που το βράδυ του Σαββάτου δεν δίστασαν να κάνουν ρίψεις χημικών σε λόμπι ξενοδοχείου αλλά και σε είσοδο νοσοκομείου.

Το στίγμα της κυβέρνησης αλλά και της επιχείρησης που πραγματοποιείται έδωσε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, ο οποίος σε δηλώσεις του το πρωί της Κυριακής. «Όποιος μπαίνει στην πλατεία Ταξίμ θα θεωρείται και θα αντιμετωπίζεται ως τρομοκράτης».

Οι τραυματίες ανέρχονται σε εκατοντάδες, ανάμεσα τους και βουλευτές της αντιπολίτευσης, πολλοί εκ των οποίων έχουν υποστεί εγκαύματα από τα χημικά και  τραύματα από πλαστικές σφαίρες.

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments