ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 20 Ιουνίου 2013
  • Views388

Περίπου δυόμισι ώρες διήρκεσε η κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη του τμήματος αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να αποφανθεί για την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητείται να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα, και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, Σ. Κεδίκογλου, για την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ. Η προσπάθεια των δικαστών του τμήματος Αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι να εκδοθεί σήμερα το βράδυ η απόφαση, η οποία δεν αποκλείεται πάντως να δημοσιευθεί τελικά αύριο.

Εκατοντάδες εργαζόμενοι, μαζί με δεκάδες δημοσιογράφους πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στην οδό Πανεπιστημίου και Πεσματζόγλου, εν αναμονή της απόφασης του τμήματος Αναστολών της Ολομέλειας του ΣτΕ.

Στο πρώτο στάδιο της διάσκεψης παρευρίσκονται εκτός από τους δικαστές, οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργού Οικονομικών και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό, όπως και οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ και ο πρόεδρός τους, Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ θα υποστηρίξουν, μεταξύ άλλων, ότι παραβιάζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις, νομοθεσία η οποία προβλέπει ότι προκειμένου να καταργηθεί μια επιχείρηση (δημόσια λή ιδιωτική) πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

Επιπλέον, αναμένεται να σημειώσουν ότι την αρμοδιότητα για την επαναλειτουργία των πομπών της ΕΡΤ έχει ο ειδικός διαχειριστής, Γκίκας Μάναλης, και όχι οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί.

Θα επαναλάβουν ότι υποχρεωτικά, από τη νομοθεσία για την κατάργηση ΔΕΚΟ, πρέπει να υπογράφει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης.

Οι δικηγόροι της Ομοσπονδίας, εξάλλου, θα προσκομίσουν στο δικαστήριο και επιστολή του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, με την οποία εκφράζει τη θλίψη του για τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ, καθώς ο ίδιος έχει διατελέσει διευθυντής μουσικών συνόλων.

«Λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση 19 ετών από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι, αντί για φόρο τιμής στη μνήμη του, θα κλείσουμε τη χορωδία που ίδρυσε το 1977;» αναρωτιέται με βαθιά πικρία αλλά και οργή ο μεγάλος Ελληνας συνθέτης.

Και σήμερα το βράδυ στον προαύλιο χώρο του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής έχουν προγραμματιστεί σειρά εκδηλώσεων. Στις 9 το βράδυ πραγματοποιείται συναυλία από την Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τη Χορωδία των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, καθώς και σειρά καλλιτεχνών.

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments