ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 23 Νοεμβρίου 2011
  • Views116

Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της ΝΔ. Ο Λουκάς Παπαδήμος συζήτησε με τον Αντώνη Σαμαρά για τις επαφές που είχε σε Βρυξέλλες, Λουξεμβούργο και Φρανκφούρτη. Από την άλλη ο Πρόεδρος της ΝΔ τον ενημερώσε για τις επιστολές που έστειλε σε Ε.Ε. ΔΝΤ και ΕΚΤ

Η επιστολή Σαμαρά

Χωρίς δραματικές αλλαγές και η νέα επιστολή του Προέδρου της ΝΔ προς τους εταίρους και δανειστές μας σε μία προσπάθεια να δοθεί λύση στην κρίση που στήνεται στην Ευρωζώνη κυρίως με ευθύνη του Βερολίνου με το θέμα των ενυπόγραφων δεσμεύσεων.

Η επιστολή απευθύνεται αυτή τη φορά προς τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και δεν έχει σχεδόν καμία διαφορά με εκείνη που έλαβαν στις 13 Νοεμβρίου οι ηγέτες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύεται τόσο για τη στήριξη της κυβέρνησης όσο και για την εφαρμογή της συμφωνίας του Οκτωβρίου, επισημαίνει ότι είναι υπέρ των διαρθρωτικών αλλαγών και στηρίζει το στόχο της δημοσιονομικής προσαρμογής διατηρεί όμως ανοιχτό και πάλι το παράθυρο των αλλαγών στο νέο πρόγραμμα αφού όπως επισημαίνει «η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση»…

Η μοναδική και ουσιαστική διαφορά της νέας επιστολής είναι πως ο κ. Σαμαράς δεν μνημονεύει το θέμα του δημοψηφίσματος Παπανδρέου αλλά ούτε και τις εκλογές -οι οποίες είναι μέρος της συμφωνίας των πολιτικών αρχηγών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

“Όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση των τριών Πολιτικών Αρχηγών υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια: “συμφωνήθηκε ότι το έργο της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 26ης Οκτωβρίου 2011 και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές.”

Ο νέος Πρωθυπουργός έχει ήδη δεσμευτεί να εκπληρώσει αυτό το έργο.

Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύεται να στηρίξει το νέο Πρωθυπουργό.

Η Νέα Δημοκρατία είναι σταθερά προσηλωμένη στην επιτυχία της δημοσιονομικής εξυγίανσης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, προκειμένου να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των αγορών και να επιτευχθεί οικονομική ανάπτυξη.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πλήρως τους στόχους της δημοσιονομικής προσαρμογής, αναφορικά με την εξάλειψη του ελλείμματος και την αντιστροφή της δυναμικής του χρέους. Επίσης υποστηρίζει “εργαλεία” που ήδη εφαρμόζονται (αν και ανεπιτυχώς), και ειδικότερα την περικοπή των δημοσίων δαπανών, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης ακίνητης δημόσιας περιουσίας.

Βάσει των στοιχείων από την μέχρι τώρα εκτέλεση του προϋπολογισμού, πιστεύουμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές πρέπει να τροποποιηθούν προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχία του Προγράμματος. Αυτό ισχύει ακόμα περισσότερο, αφού σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Ευρωπαϊκές προβλέψεις για την Οικονομία, η Ελλάδα το 2012 θα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που θα βρίσκεται 5 συνεχή έτη σε ύφεση!

Πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε αυτά τα θέματα, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά εντός του πλαισίου που περιγράφεται από το Πρόγραμμα. Δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί ταχεία ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν, να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί. Αποδίδουμε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στις διαδικασίες εφαρμογής οι οποίες πρέπει να εξορθολογιστούν και να αναβαθμιστούν.

Η δέσμευση του Ελληνικού λαού και της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη.

Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει την κοινωνική της συνοχή.

Είμαστε αποφασισμένοι να το πετύχουμε.

Με εκτίμηση,

Αντώνης Κ. Σαμαράς
Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας”.

Η αποκάλυψη του Νίκου Χατζηνικολάου

Νωρίτερα, ο Νίκος Χατζηνικολάου αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real fm 97.8, την απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

«Από εδώ και μπρος το μπαλάκι το έχουν οι Ευρωπαίοι», τόνιζαν χαρακτηριστικά κύκλοι της Συγγρού.

Μετά από αυτή την εξέλιξη δεν αποκλείεται να αρθούν και τα όποια εμπόδια υπήρχαν για την εκταμίευση της έκτης δόσης.

Ακούστε τι είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real fm 97.8

Πηγή: real.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments