ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 20 Ιουλίου 2013
  • Views178

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της ΣΕΚΑΠ στον Ιβάν Σαββίδη

Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 μ.μ. της Παρασκευής η μεταβίβαση των μετοχών της ΣΕΚΑΠ στον επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.
Όλα τα τεχνικά εμπόδια ξεπεράστηκαν και η διαδικασία εξαγοράς των μετοχών που κατέχουν στην -πρώην- συνεταιριστική καπνοβιομηχανία, η ΑΤΕ και η ΣΕΚΕ εξαγοράστηκαν από τον ομογενή επιχειρηματία, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, στον οποίο και πλειοδότησε.
Έτσι η Dosnkoy Τabac κατέχει πλέον το 85% των μετοχών της Καπνοβιομηχανίας, ποσοστό που αναμένεται να αυξηθεί μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που προβλέπεται στους όρους του διαγωνισμού. Διατηρούν τα ποσοστά τους ο συνεταιρισμός εργαζομένων και οι μικρομέτοχοι που προέρχονται από Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας βρέθηκαν από το πρωί στην Ξάνθη οι υπεύθυνοι της Αγροτικής Τράπεζας και οι εκπρόσωποι του Ιβάν Σαββίδη. Έτσι ολοκληρώθηκε και επίσημα η μετάβαση της ΣΕΚΑΠ στον ιδιωτικό τομέα.

Ελληνο-Τουρκικο επιχειρηματικό φόρουμ και επιχειρηματικές συναντήσεις στην Σμύρνη

Το Επιμελητήριο Δράμας ενημερώνει τα μέλη του, ότι διοργανώνεται στις 21 και 22 Οκτωβρίου στη Σμύρνη, Ελληνο-Τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ και Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις με το συντονισμό της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα.
Τη διοργάνωση από Ελληνικής πλευράς έχουν αναλάβει, από κοινού με την Πρεσβεία μας στην Άγκυρα, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας και ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου και από Τουρκικής πλευράς το Εμπορικό Επιμελητήριο Σμύρνης με τη σύμπραξη της Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών Αιγαίου.
Το φόρουμ αποσκοπεί στην αύξηση των Ελληνικών εξαγωγών, στην προώθηση της επενδυτικής συνεργασίας σε Ελλάδα και Τουρκία, καθώς και στη διερεύνηση των δυνατοτήτων για κοινές εμπορικές ή επενδυτικές συνεργασίες σε τρίτες χώρες.
Το εν λόγω Forum θα εστιάσει κυρίως στους τομείς ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, τουρισμού, κατασκευών και δομικών υλικών, αλλά και σε άλλους κλάδους που θα παρουσιαστεί ειδικό ενδιαφέρον από ελληνικής ή τουρκικής πλευράς.

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την έλλειψη φαρμακοποιού και φαρμάκων στο νοσοκομείο Δράμας

Για πολλοστή φορά οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έχουν καταγγείλει την έλλειψη φαρμακοποιού και φαρμάκων στο νοσοκομείο της Δράμας καθώς στέλνουν καρκινοπαθείς ασθενείς της πρόνοιας να αγοράσουν τα φάρμακα τους ή να τα πάρουν από το κοινωνικό φαρμακείο απαλλάσσοντας της ευθύνης του, το ίδιο το νοσοκομείο. Μετά από παρέμβαση του ΠΑΜΕ χτες βρέθηκε φάρμακο σε ασθενή με προβλήματα καρδίας άπορο με βιβλιάριο πρόνοιας που του πρότειναν να το αγοράσει.
Το ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ Δράμας, η ΟΓΕ, η γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ, το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων, καλεί σε συγκέντρωση την Τέταρτη 24 Ιουλίου στις 9:00 το πρωί στην είσοδο του νοσοκομείου, ημέρα πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στα νοσοκομεία.
Επίσης να αναφέρουμε ότι ενώ έχει προκηρυχθεί απεργία για της 24 Ιουλίου δεν έχει συνεδριάσει το Δ.Σ του σωματείου ούτε γενική συνέλευση με ευθύνη της πλειοψηφίας του σωματείου

«Σε καλό δρόμο» η επενδυση για μοναδα επεξεργασιας φυτικης ινας

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς, σύμφωνα με το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, η γερμανική επένδυση για μονάδα επεξεργασίας φυτικής ίνας στην Αλεξανδρούπολη, καθώς εκπρόσωποι των επενδυτών έχουν καταθέσει τονολοκληρωμένο φάκελο του σχεδίου αναμένοντας την απάντηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Η συγκεκριμένη επένδυση θα απασχολήσει μεσοπρόθεσμα 2.500 εργαζόμενουςκαι θα συμβάλλει στην περιβόητη ανάπτυξη του λιμένα Αλεξανδρούπολης, αλλά και στην αξιοποίηση της δημοτικής έκτασης στον Απαλό.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments