ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 20 Ιουλίου 2013
  • Views152

Κλειστά παραμένουν τα εννέα καταστήματα στο Μιλάνο,των διάσημων σχεδιαστών μόδας Dolce & Gabbana, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις «άδικες κατηγορίες» που αντιμετωπίζουν περί φοροδιαφυγής από το ιταλικό δημόσιο. Το τριήμερο λουκέτο ξεκίνησε την Παρασκευή.

  Το δίδυμο της μόδας, που έχουν αναρτήσει στα καταστήματά τους τις σχετικές ανακοινώσεις “αγανάκτησης” και δηλώνει παράλληλα ότι οι υπάλληλοι τους θα πληρωθούν για τις ημέρες του λουκέτου κανονικά , καταγγέλλει την «κακή» μεταχείριση από την πόλη του Μιλάνου  και τις άδικες κατηγορίες του ιταλικού οργανισμού είσπραξης φόρων, της οικονομικής αστυνομίας, τις επιθέσεις των εισαγγελέων και τον διασυρμό μέσω του Τύπου», μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους. Οι Dolce & Gabbana πρόσθεσαν ότι «πρόσφεραν πολλά στην πόλη του Μιλάνου: οικονομική ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, διεθνή προβολή».

Οι Dolce & Gabbana καταδικάστηκαν στις 19 Ιουνίου σε φυλάκιση  ενός έτους και οκτώ μηνών ο καθένας, καθώς βρέθηκαν ένοχοι για φοροδιαφυγή ύψους 1,3 δις ευρώ, ελλιπείς φορολογικές δηλώσεις και φορολογική απάτη. Είχαν συστήσει εταιρία στο Λουξεμβούργο, μέσω του λογιστή τους, η οποία, σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, τους επέτρεπε να εμφανίζουν μικρότερα έσοδα και κέρδη. Ο συνήγορος υπεράσπισής τους έχει προσφύγει στο εφετείο της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

 

Ο Φράνκο ντ’ Αλφόνσο, δημοτικός σύμβουλος στο Μιλάνο, είπε πρόσφατα ότι δεν θα έπρεπε να επιτραπεί στους σχεδιαστές να εκθέσουν συλλογές τους στην διάσημη εβδομάδα μόδας της πόλης τον Σεπτέμβριο. «Δεν χρειαζόμαστε να μας εκπροσωπούν φοροφυγάδες», είπε ο δημοτικός αυτός σύμβουλος.

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments