ΠΑΓΓΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 28 Απριλίου 2012
  • Views197

Τα Δημοτικά Διαμερίσματα Μεσορόπης, Πλατανότοπου, Ποδοχωρίου, Ακροποτάμου και Σιδηροχωρίου επισκέφθηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μιχάλης Τιμοσίδης.

Στη συζήτηση που είχε με τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών ανέλυσε θέματα του νέου εθνικού παραγωγικού μοντέλου με έμφαση στην ΚΑΠ και στους τρόπους χρηματοδότησης της ελληνικής γεωργίας.

«Η νέα κοινή αγροτική πολιτική μας επιτρέπει να εγγυηθούμε το εισόδημα των αγροτών και να συμβάλουμε στην ενίσχυση των ημιορεινών, ορεινών και νησιωτικών περιοχών» ανέφερε ο Μιχάλης Τιμοσίδης.

Στη συνέχεια έκανε μία εκτενή αναφορά στους τρόπους χρηματοδότησης της ελληνικής γεωργίας. Επισήμανε ότι η περιουσία των Ελλήνων αγροτών είναι απολύτως εγγυημένη και ότι η ανακεφαλαίωση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος θα ανοίξει την πρόσβαση των αγροτών σε όλο το τραπεζικό σύστημα με τους καλύτερους δυνατούς όρους.

«Η δημιουργία του Αγροτικού Ταμείου Ενίσχυσης, το αγροτικό ΕΤΕΑΝ  κατά τα πρότυπα του Ταμείου Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μπορεί να προικοδοτηθεί άμεσα με χρήματα του προγράμματος «Μπαλτατζής» και με τη συνεργασία του τραπεζικού συστήματος» υπογράμμισε  ο Μιχάλης Τιμοσίδης.

Στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ και στο πλαίσιο του εθνικού φορολογικού συστήματος θα ενταχθούν στο χαμηλότερο φορολογικό συντελεστή οι ζωοτροφές, τα λιπάσματα, τα φυτοφάρμακα, τα αγροτικά μηχανήματα, γενικά όλα τα εφόδια της πρωτογενούς παραγωγής.

Κλείνοντας την αναφορά του στους τρόπους προώθησης των αγροτικών προϊόντων ανέφερε τη βούληση του ΠΑΣΟΚ για σύνδεση της παραγωγής απευθείας με το καταναλωτικό κίνημα μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας που θα επιτρέψει διαφανείς, συστηματικές και αποτελεσματικές διεργασίες.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments