ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΣΜΟΣ — 31 Ιουλίου 2013
  • Views241

«Ξέρεις πώς θα έπρεπε να τελειώνει αυτό; Θα έπρεπε να είχες πεθάνει». Αυτή η σκληρή φράση περιγράφει ό,τι είδε μέσα από το φακό του ο Τόνι Φάους. Την απεγνωσμένη προσπάθεια μίας νεαρής κοπέλας να ξανακερδίσει τη ζωή της. Τη μάχη που έδωσε με την ηρωίνη. Και το δρόμο της μέχρι την απεξάρτηση. Δουλεύοντας όμως για το βιβλίο του, «Live through this», ο φωτογράφος ουσιαστικά βοήθησε την Στέφανι ΜακΝτόναλντ να βρει το φως στην άκρη του τούνελ που βρισκόταν.

Οι φωτογραφίες του σκληρές, απεικονίζουν την ωμή πραγματικότητα της ζωής ενός τοξικομανούς. Το βιβλίο ξεκινά με την παραπάνω φράση, την οποία ο φωτογράφος είπε στην ΜακΝτοναλντ. Ευτυχώς όμως η κατάληξη δεν ήταν αυτή.

«Ξεκινήσαμε σαν δύο άνθρωποι που θέλαμε κάτι ο ένας από τον άλλο. Εκείνη, βοήθεια για να καθαρίσει και εγώ τις φωτογραφίες της», εξηγεί στο Time ο Καναδός.

Γνωρίστηκαν τον Ιούνιο του 2010 και έπειτα από μερικές εβδομάδες στις οποίες τη φωτογράφιζε, εκείνη του ζήτησε βοήθεια να μπει σε κλινική αποτοξίνωσης. Τότε ανακάλυψε πως είχε αιμάτωμα στο κεφάλι εξαιτίας των ενέσεων και έπρεπε να κάνει επέμβαση. Οταν βγήκε από το νοσοκομείο, η ΜακΝτόναλντ του ζήτησε να την πάει στο σπίτι της. «Οταν τη ρώτησα που έμενε, μου απάντησε ”στο σπίτι σου”».

Ετσι μετακόμισε στο σπίτι του φωτογράφου, όπου εκείνος και η σύζυγός του την φρόντισαν για ένα χρόνο, ενώ ο Φάους παράλληλα κατέγραφε με το φακό την πρόοδό της. Τώρα πια ζει μόνη της, ανησυχεί για το μέλλον της, αλλά μπορεί πλέον να αναλογίζεται με ειλικρίνεια απέναντι στον εαυτό της πως τα ναρκωτικά ανήκουν στο παρελθόν της.

03_201_406_0 07_2 09 11_83 13_46 17_21 29_2 321

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments