ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 02 Μαρτίου 2013
  • Views200

Πυρετός συσκέψεων και διαβουλεύσεων στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των αυθαιρέτων.

Ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, δήλωσε στο «Εθνος» πως το νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική φάση της ετοιμασίας του.

Στόχος είναι να δημοσιοποιηθεί μέσα στο επόμενο διάστημα, να τεθεί στη συνέχεια σε διαβούλευση κι όπως εκτιμούν από το υπουργείο, να έχει ψηφιστεί πριν από την εκπνοή της παράτασης της προθεσμίας που έχει δοθεί για την υποβολή των δηλώσεων τακτοποίησης των αυθαιρέτων.

Η προθεσμία λήγει στις 31 Μαΐου 2013 και από το ΥΠΕΚΑ τονίζουν πως δεν θα υπάρξει άλλη παράταση. Μέχρι την ίδια ημερομηνία παρατάθηκε η προθεσμία της καταβολής της πρώτης δόσης για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων που έκλεισαν παράνομα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, αναμένονται:

-Η νομιμοποίηση μικρών αυθαιρεσιών εντός κτιρίων που διαθέτουν οικοδομική άδεια. Πρόκειται για παρανομίες του τύπου αλλαγή της θέσης τω δωματίων ή της χρήσης αυτών ή για μετακίνηση ανοιγμάτων ή για άλλες μικροπαραβάσεις, οι οποίες όμως μπλοκάρουν τη μεταβίβαση του ακινήτου.

-Η νομιμοποίηση παράνομα κλεισμένων χώρων εντός του περιγράμματος νόμιμα δομημένου κτιρίου που άλλαξαν χρήση και μετατράπηκαν σε κύριους χώρους. Εδώ περιλαμβάνονται οι ημιυπαίθριοι χώροι, πιλοτές, πατάρια, υπόγεια, σοφίτες, απολήξεις κλιμακοστασίων όπως προβλέπονται από το νόμο.

Σε δυσμενή θέση θα βρεθούν τα αυθαίρετα που δεν διαθέτουν οικοδομική άδεια ή παρουσιάζουν μεγάλης κλίμακας αυθαιρεσία, για τα οποία μάλλον θα ισχύσει η περίοδος των 30 χρόνων της τακτοποίησης.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments