ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 09 Ιουνίου 2013
  • Views153

Με μια τετρασέλιδη προκήρυξη που δημοσιεύεται σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου, η τρομοκρατική οργάνωση “Συνομωσίες των Πυρήνων της Φωτιάς” ανέλαβε την ευθύνη για τον εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από το όχημα της διευθύντριας των Φυλάκων Κορυδαλλού στη Δάφνη την Παρασκευή το πρωί.

Ο οργάνωση υποστηρίζει ότι η ενέργεια έγινε για τα δέκα φυλακισμένα μέλη της, ενώ αναφέρονται στην κατάσταση στις φυλακές.

Μάλιστα, κλείνουν την προκήρυξη προαναγγέλλοντας νέες επιθέσεις.

Η βόμβα που τοποθετήθηκε είναι οι πρώτες σταγόνες πριν από την καταιγίδα στο πλαίσιο του σχεδίου “Φοίνικας, πυρήνες αναγεννώνται από τις στάχτες τους”, αναφέρουν χαρακτηριστικά ενώ τονίζουν πως θα επιστρέψουν “γρηγορότερα από ότι περιμένετε”.

Διαβάστε αναλυτικά την 4σέλιδη προκήρυξη

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία ερευνά τη γνησιότητα της προκήρυξης.

Σημειώνεται ότι η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε το ελαφρύ τραυματισμό μιας γυναίκας και ζημιές στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι από την 4η Ιουνίου πραγματοποιεί απεργία πείνας στις Φυλακές Κορυδαλλού ο κατηγορούμενος για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, Κώστας Σακκάς.

“Καταδικάζω την βομβιστική επίθεση και αποδοκιμάζω κάθε μορφή βίας που θέτει σε δοκιμασία τους θεσμούς και δημιουργεί κινδύνους για ανθρώπινες ζωές. Συμπαρίσταμαι στη διευθύντρια του καταστήματος κράτησης Κορυδαλλού και ενισχύουμε το έργο της”, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης σε ανακοίνωσή του την Παρασκευή καταδικάζοντας την επίθεση.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments