ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 20 Ιουνίου 2012
  • Views223

Κεντρική είδηση στα περισσότερα Διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αντώνη Σαμάρα.

Το Βρετανικό ΒΒC αφού κάνει αναφορά στα μέλη της κυβέρνησης -Ν.Δ, ΠΑ.ΣΟ.Κ, ΔΗΜΑΡ- τονίζει τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει το νέο οικονομικό επιτελείο.

Αναφέρει επίσης ότι ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ ο οποίος αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα δεν παίρνει μέρος στην κυβέρνηση συνεργασίας.

Τέλος με γράφημα δείχνει πως μοιράζονται οι έδρες στην νέα Βουλή.

Το πρακτορείο Reuters αναφέρει ότι η νέα κυβέρνηση αναμένεται να διαπραγματευτεί το μνημόνιο με τους Ευρωπαίους εταίρους για το δάνειο ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος αναφέρεται στις δηλώσεις του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφέρει ότι ” μπροστά μας έχουμε ένα μεγάλο αγώνα”.

Ο Guardian σε ρεπορτάζ της ανταποκρίτριάς του από την Αθήνα Helena Smith τονίζει ότι ανέλαβε την πρωθυπουργία ο συντηρητικός Αντώνης Σαμαράς μετά την νίκη του στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Η ανταποκρίτρια αναφέρει ότι τα τρία κόμματα που σχηματίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να επαναδιαπραγματευτούν τους όρους του μνημονίου.

“Οι εξελίξεις θα είναι γρήγορες και πολλά θα κριθούν τις επόμενες εβδομάδες”, προειδοποίησε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας πως η Αθήνα πρέπει να ετοιμασθεί για την επόμενη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα λάβει χώρα στα τέλη Ιουνίου, και θα αποτελέσει την “πρώτη μάχη για την αναδιαπραγμάτευση της Σύμβασης” αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη τα λόγια του Προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Ο Α. Σαμαράς θα κριθεί αυστηρά

Να έχει επιτυχία στο έργο του ο Αντώνης Σαμαράς, “για το καλό όλων”, ευχήθηκαν με ανακοίνωσή τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, επισημαίνοντας όμως παράλληλα πως το κόμμα θα παρακολουθεί στενά το έργο του “και θα τον κρίνει αυστηρά με βάση τις υποσχέσεις του”.

Όπως επισημαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ο κ.Σαμαράς “παραμένει ένας πρωθυπουργός του Μνημονίου, ένας πολιτικός με υπογραφές τήρησής του και ένας πολιτικός με μεγάλη έφεση στις κυβιστήσεις” και επισημαίνουν ότι δεν θα του δώσουν άφεση “για τραγικά λάθη, όπως έκανε αυτός στο Γιώργο Παπανδρέου”.

Σύμφωνα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες “οι πολίτες δεν αντέχουν νέα ανικανότητα και άλλη ατιμωρησία. Είναι ήδη απελπισμένοι” και “ούτε η Ελλάδα αντέχει άλλη υποτίμηση. Ούτε οικονομική αλλά ούτε εθνική”.

Στο μεταξύ ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς με δήλωσή του υποστηρίζει ότι το Πρωτοδικείο Ηρακλείου ενήργησε κατά τρόπο που αντίκειται στον παρόντα εκλογικό νόμο αναφορικά με την πρώτη κατανομή των εδρών.

Εάν τελικά ισχύσει η άποψη του Πρωτοδικείου τότε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενδεχομένως να χάσουν την έδρα στο νομό Ηρακλείου, την οποία κέρδισαν όπως αποφάνθηκε το υπουργείο Εσωτερικών.

ΚΚΕ: Δεν θα υπάρξει ανακούφιση για τον λαό

Η νέα συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πρόκειται να επιφέρει ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα που δεινοπαθούν από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ το οποίο σημειώνει ακόμα πως αυτό που η συγκυβέρνηση εμφανίζει ως επαναδιαπραγμάτευση δυσμενών όρων των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης είναι μια αναγκαστική αναπροσαρμογή που επιβάλλει το βάθεμα της κρίσης στην Ελλάδα και στις πιο ισχυρές οικονομικά χώρες της ευρωζώνης.

Και συνεχίζει:

Αυτή η αναπροσαρμογή θα καθοριστεί από τις οξυμμένες αντιθέσεις και τις προσωρινές συμφωνίες μεταξύ των ηγετικών δυνάμεων της ΕΕ σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης. Όποια κι αν είναι η κατάληξή τους δεν θα βάλουν φρένο και δεν θα ματαιώσουν τη χρεοκοπία και εξαθλίωση του λαού.

Όσο για τη συμμετοχή “αριστερού” κόμματος στη συγκυβέρνηση παρατηρεί πως δεν πρόκειται να επιφέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα για το λαό.

Με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση η πλουτοκρατία επιδιώκει να κερδίσει χρόνο και ανοχή από το λαό.

Και καταλήγει:

Το ΚΚΕ στη βουλή θα καταθέτει και σχέδια νόμου και τροποποιήσεις για καίρια λαϊκά προβλήματα.

Ανάμεσα στα πρώτα θα είναι η κατάργηση των Μνημονίων, της Δανειακής Σύμβασης και όλων των σχετικών νόμων που πέρασαν από την προηγούμενη βουλή στο μεσοδιάστημα.

Το ΚΚΕ με όλες του τις δυνάμεις στη βουλή και στο λαό θα ριχτεί στη μάχη για να οργανώσει την εργατική – λαϊκή παρέμβαση, πάλη και αντεπίθεση για την προστασία των ανέργων και της λαϊκής οικογένειας, για να εξασφαλιστούν τα φάρμακα, η λειτουργία των νοσοκομείων, για να εμποδιστεί η φορολογική εξόντωση, η νέα σφαγή μισθών και συντάξεων.

Για να προστατευτούν τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και να εξασφαλιστεί η λειτουργία της εκπαίδευσης που είναι σοβαρά υποχρηματοδοτούμενη. Για δημόσια έργα που υπηρετούν το λαό και δημιουργούν θέσεις εργασίας. Για να εμπιστευτεί ο λαός τη δύναμή του, να σηκώσει κεφάλι απέναντι στους εκμεταλλευτές του, να τους εμποδίσει και να τους ανατρέψει.

Κασιδιάρης: “Ο Σαμαράς επιβάλλει το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ”

Ο Ηλίας Κασιδιάρης μίλησε για το σχηματισμό κυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, κατηγορώντας ευθέως τον Αντώνη Σαμαρά για τις επιλογές του.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής:

”Ο κ. Σαμαράς ζητούσε προεκλογικά την ψήφο των Ελλήνων για να διώξει την αριστερά και σήμερα επιβάλλει ως κυβέρνηση τους αλήστου μνήμης παράγοντες του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ, αλλά και το κόμμα του κ. Κουβέλη και της κας Ρεπούση που είχε εκφράσει την ανεκδιήγητη και αντεθνική άποψη περί συνωστισμού στην προκυμαία της Σμύρνης”

[dailymotion clip_id=xrn9tt]

Πηγή: news247.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments