ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 14 Ιανουαρίου 2013
  • Views193

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=AqybHOYGkQI[/tube]

Ζητήματα παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας στους δανειστές μας εγείρουν, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ως νομοσχέδιο πρόκειται να ψηφιστούν σήμερα στη Βουλή.
Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία, όπως καταγγέλλει η αντιπολίτευση, η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προσφέρει “γην και ύδωρ” στους εταίρους μας σε περίπτωση που δεν εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις προβλεπόμενες υποχρεώσεις της.
Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, η συγκεκριμένη τρισέλιδη συμφωνία-δέσμευση για τη χώρα μας δεν έχει λάβει όπως θα έπρεπε τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Αντίθετα, θα παραδοθεί τυπικά προς έγκριση στον προαναφερόμενο γνωμοδοτικό θεσμό.
Τι προβλέπει το εδάφιο 11
“Ούτε το Δικαιούχο Κράτος Μέλος, ούτε η Τράπεζα της Ελλάδος, ούτε κανένα από τα αντίστοιχα περιουσιακά τους στοιχεία εξαιρούνται, λόγω εθνικής κυριαρχίας ή για άλλο λόγο της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης-συντηρητικής ή αναγκαστικής- ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιοδήποτε ένδικο βοήθημα ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση Τροποποίησης”.
Αυτό ορίζεται στο 11ο εδάφιο του κειμένου, κάτι που σημαίνει πως ο δημόσιος πλούτος δεν μπορεί να εξαιρεθεί από οποιαδήποτε κατάσχεση προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών μας.
Παράλληλα, στο ίδιο κείμενο ορίζεται ότι οι τυχόν διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών δεν θα εξεταστούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη αλλά από δικαστήριο του Λουξεμβούργου.
Την καταγγελία ότι, με το συζητούμενο νομοσχέδιο, «η κυβέρνηση υπογράφει την εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και βάζει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ελλάδας» διατύπωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη Βουλή.
Όπως είπε ο κ. Καμμένος, με εντολή της τρόικας «επιχειρείται να νομιμοποιηθεί το παράνομο και αντισυνταγματικό Μνημόνιο 1, Μνημόνιο 2 και Μνημόνιο 3».
Ταυτόχρονα όμως, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έσπευσε να προειδοποιήσει τους δανειστές πως ό,τι «και αν ψηφιστεί σήμερα δεν ισχύει, είναι άκυρο και δεν δεσμεύεται ο ελληνικός λαός να πληρωθούν οι πιστωτές, εισπράττοντας τα τοκογλυφικά επιτόκια που φόρτωσαν στις πλάτες του». Για εμάς, αυτές οι διατάξεις δεν υπήρξαν ποτέ, γιατί είναι αντισυνταγματικές και το Σύνταγμα δεν καταλύεται, είπε ο κ. Καμμένος.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments