ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 02 Απριλίου 2013
  • Views169

Νέες διαστάσεις προσλαμβάνει η υπόθεση δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους δυο ανακριτές πυο ερευνούν, συναφείς όπως αποδεικνύεται υποθέσεις. Σύμφωνα με αίτηση συνένωσης που κατέθεσαν οι δικαστικοί λειτουργοί η υπόθεσης υποκλοπών (Vodafone-ποινική δίωξη 2010) συνδέεται ευθέως με αυτή της «απόπειρας δολοφονίας» του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή (την περίοδο 2006-2008, με αναφορά από την ΕΥΠ το 2009).

Η συσχέτηση αυτή έχει ιδιαίτερο βάρος καθώς αποκαλύπτεται διασύνδεση στελεχών της Vodafone, ανθρώπων που πραγματοποιούσαν τις υποκλοπές με μυστικές υπηρεσίες και ξένα κέντρα λήψης αποφάσεων που απεργάζονταν σχέδιο δολοφονίας εν ενεργεία πρωθυπουργού. Η νέα τροπή που παίρνει η υπόθεση αναμένεται να “ξύσει” πληγές εγείροντας ερωτηματικά για τη συγκάληψη της υπόθεσης υποκλοπών, καθώς στο τέλος κατέπεσε και το πρόστιμο που είχε επιβληθεί στην εταιρία επειδή δεν τηρήθηκαν οι τυπικές διαδικασίςε επιβολής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί βασίζονται τόσο σε καταθέσεις, που περιλαμβάνονται στις δικογραφίες, όσο και σε σχετικά έγγραφα και άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων. Οι τηλεφωνικές υποκλοπές φέρονται να συνεχίστηκαν έως το 2007 και όχι το 2005 όπως μέχρι σήμερα ήταν γνωστό.

 Τις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί και το βούλευμα το οποίο είτε θα αποδέχεται τη συνένωση των δύο υποθέσεων, είτε θα αφήσει τις δικογραφίες ως έχουν.

Η υπόθεση της “απόπειρας δολοφονίας Καραμανλή” βρίσκεται στην τακτική ανάκριση, μετά την άσκηση ποινικών διώξεων κατά αγνώστων.

Η υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών είχε ανασυρθεί το 2010 από το αρχείο, όπου μπήκε ελέω παραγραφής, και είχε ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη γαι κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments