ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 25 Ιουλίου 2013
  • Views200

Οι καταργήσεις – υποβιβασμοί στην περιφέρεια ΑΜ-Θ

Η κατάργηση του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης είναι η μόνη επίπτωση που έχει η περιοχή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης από τις καταργήσεις, συγχωνεύσεις και υποβιβασμούς σχολικών μονάδων, όπως αυτές αποφασίστηκαν από τον Υπουργό Παιδείας και δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ. Το συγκεκριμένο σχολείο, που βρίσκεται στην περιοχή Πετρελαιαποθηκών, το τελευταίο διάστημα δεν είχε πλέον μαθητές και η κατάργησή του δεν έχει καμία επίπτωση ενώ το κτίριό του, χρησιμοποιείται πλέον ως Νηπιαγωγείο.
Σύμφωνα με την απόφαση στην Περιφέρεια ΑΜΘ, καταργούνται 4 Δημοτικά Σχολεία και 7 Νηπιαγωγεία. Επίσης υποβιβάζονται 6 Δημοτικά Σχολεία Σε Έβρο-Ροδόπη-Δράμα και 2 Νηπιαγωγεία στη Δράμα. Τέλος, δεν υπάρχουν συγχωνεύσεις σε καμία σχολική μονάδα ενώ πλήρως ανεπηρέαστη από τις αλλαγές είναι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας

Κι άλλη καθυστέρηση στο κάθετο άξονα της Εγνατίας Αρδανιο – Ορμενιο

Συνεχίζονται οι καθυστερήσεις στον «μαρτυρικό» κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Αρδάνιο – Ορμένιο που με μήκος 124 χλμ. είναι άξονας στρατηγικής σημασίας και βασική σύνδεση με την Βουλγαρία.
Ο συγκεκριμένος άξονας, αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και απόληξη του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου IX στο ελληνικό έδαφος.
Αυτή την εποχή υπό κατασκευή είναι τα τμήματα Αρδάνιο-Μάνδρα και Μάνδρα-Ψαθάδες , με τα δύο έργα να παρουσιάζουν σημαντικές καθυστερήσεις.
Το τμήμα Αρδάνιο-Μάνδρα δημοπρατήθηκε στις αρχές του 2011 και υπογράφηκε στα τέλη Μαρτίου του 2011 με στόχο να ολοκληρωθεί σε 36 μήνες. Με απόφαση του ΔΣ της Εγνατίας Οδού, δόθηκαν παρατάσεις για όλες τις τμηματικές προθεσμίες ενώ για την συνολική προθεσμία ολοκλήρωσης του έργου αποφασίστηκε να παραταθεί κατά μεγάλο χρονικό διάστημα και αναλυτικότερα για τις 20 Σεπτεμβρίου 2015.
Το άλλο έργο στο τμήμα Μάνδρα-Ψαθάδες έχει πολύ μεγάλη ιστορία καθώς ξεκίνησε το 2004 με άλλη εργολαβία, η τεχνική εταιρεία δεν το ολοκλήρωσε ποτέ και στις αρχές του έτους το έργο δόθηκε να το ολοκληρώσει η ΑΕΓΕΚ που όμως με τη σειρά της δείχνει να μην μπορεί. Το έργο έχει περιθώριο 13 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης αλλά και εκεί θα έχουμε χρονικές καθυστερήσεις.
Το συγκεκριμένο έργο είναι μήκους 37,5 χλμ και η συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνει την κατασκευή δυο οδικών παρακάμψεων οικισμών: Παράκαμψη Προβατώνα, μήκους 3,90 χλμ. και Παράκαμψη Κορνοφωλιάς, μήκους 3,8 χλμ. περίπου.
Περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή δέκα ανισόπεδων με την κατάργηση των υφιστάμενων.

Επίσκεψη εργασίας του αντιπεριφέρειαρχη Δράμας στο δήμο του Κάτω Νευροκοπιου

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε στον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου Δράμας ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ξανθόπουλος συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Σούσο και τους προϊσταμένους της ίδιας υπηρεσίας Θόδωρο Σιδηρόπουλο και Νίκη Κεφαλίδου, προκειμένου να εξετασθεί η πορεία εκτέλεσης των έργων στην περιοχή.

Από πλευράς του Δήμου στην σύσκεψη που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο, πλην του Δημάρχου Μελέτη Μαυρίδη παρευρέθησαν οι Αντιδήμαρχοι Παντελής Καραϊσαρλής, Δημήτρης Σίγγος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σεφερίδης.

Ο κ. Ξανθόπουλος κατ’ εντολή του Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, παρέδωσε στο Δήμαρχο την απόφαση ένταξης στο ΕΣΠΑ του έργου «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Περιθωρίου», προϋπολογισμού 1.340.000,000 €.

Στη σύσκεψη επίσης εξετάσθηκαν η ετοιμότητα προς ένταξη στο ΕΣΠΑ των μελετών για την κτιριακή αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Κάτω Νευροκοπίου και την κατασκευή του νέου δωδεκαθέσιου Δημοτικού Σχολείου.

Μετέπειτα ο κ. Αντιπεριφερειάρχης συνοδευόμενος από τους μηχανικούς της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δράμας, επισκέφθηκε το εργοτάξιο του έργου της Παράκαμψης του Νευροκοπίου προκειμένου να έχει ιδία γνώση για την πρόοδο των εργασιών.

Ο κ. Ξανθόπουλος στις δηλώσεις του ανέφερε πως «οι επισκέψεις εργασίας είναι χρήσιμες διότι επί τόπου εξετάζονται τα προβλήματα, συζητούνται με τους εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών και δίνονται λύσεις.

Συγχρόνως είχαμε την δυνατότητα με την αυτοψία που πραγματοποιήσαμε να διαπιστώσουμε ότι το μεγάλο έργο της παράκαμψης του Νευροκοπίου προχωράει με γρήγορους ρυθμούς και θα είναι έτοιμο πριν τον Απρίλιο του 2014. Ευχαριστώ για τις προσπάθειες τους, τους συνεργάτες μου στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κάτω Νευροκοπίου».

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments