ΓΥΝΑΙΚΑ — 30 Ιανουαρίου 2013
  • Views887

FAT2

Η αρχή έγινε το 2010 στην επίσημη εβδομάδα μόδας της Αμερικής στη Νέα Υόρκη όπου ένα show αφιερώθηκε εξ’ ολοκλήρου στις συλλογές plus size, με τα καμπυλόγραμμα μοντέλα να δειγματίζουν στο Lincoln Center γεμάτα αέρα αυτοπεποίθησης και περηφάνια, ρούχα, εσώρουχα και αξεσουάρ.

Το καλό είναι ότι το ζήτημα δεν εξαντλήθηκε εκεί. Επιτέλους, η «Παγκόσμια Μόδα» μας έκανε τη χάρη να γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα στο νούμερο Μηδέν (κατάλληλο μόνο για θηλυκούς κινούμενους σκελετούς) και στο νούμερο 16 (κατάλληλο για τις μισές γυναίκες του πλανήτη, δηλαδή γυναίκες με λίγα παραπανίσια κιλά).

FAT1

Να λοιπόν τώρα, δύο χρόνια αργότερα κι έρχεται η πρώτη ‘Plus Size Fashion Week’ από το Λονδίνο, που θα γίνει το διήμερο 15-16 Φεβρουαρίου, παράλληλα με την κανονική Εβδομάδα Μόδας (15-19/2). Τη διοργάνωση ανέλαβαν από κοινού η boutique που αγαπούν όλες οι Λονδρέζες με…πιασίματα, «Trapped in a Skinny World» ( «Παγιδευμένες σε ένα Σκελετωμένο Κόσμο») και το περιοδικό μόδας για γυναίκες που φορούν plus size – και κανένα πρόβλημα δεν έχουν με αυτό- Evolve.

Η εβδομάδα τα έχει όλα: σχεδιαστές και φίρμες από Ευρώπη και Αμερική, δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, μοντέλα γεμάτα θηλυκότητα (στο casting κατέφθασαν κοπέλες από Ουγγαρία, Γερμανία, Γαλλία), έμπορους και βέβαια συλλογές με ρούχα από 14 νούμερο και πάνω.

FAT3

Μέσα στα διάφορα δρώμενα θα γίνει και μια συζήτηση με πανελίστριες όπως η Velvet D’Armour, το πρώτο plus size μοντέλο που περπάτησε σε επίσημες πασαρέλες- στου Jean Paul Gautier τον Οκτώβριο του 2006 αλλά και στο show- επικοινωνιακή φούσκα με τίτλο «Όλοι είμαστε όμορφοι» του Galliano το 2006.

Φούσκα γιατί όλοι είμαστε όμορφοι αλλά δεν έχουμε το δικαίωμα να φοράμε ποιοτικά, επώνυμα ρούχα αφού συνήθως είναι κατάλληλα μόνο για τις παιδικές μας κούκλες. Ας ελπίσουμε σιγά- σιγά να σπάσει αυτό το (πανίσχυρο) κατεστημένο.

FAT4

Print Friendly

Σούπα με μπακαλιάρο

Σούπα με μπακαλιάρο

Οκτώβριος 23, 2016
Σουφλέ με μελιτζάνες

Σουφλέ με μελιτζάνες

Οκτώβριος 02, 2016
Πιροσκί με φέτα

Πιροσκί με φέτα

Αύγουστος 19, 2016

Share

About Author

ΕΛΕΝΗ

(0) Readers Comments