ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 25 Ιουλίου 2012
  • Views569

Δεν το γλύτωσε, τελικά, ο Καβαλιώτικος λαός το μάρμαρο και θα αναγκαστεί να πληρώσει, από την τσέπη του, περί τα 100.000 € που απαιτούνται για την αλλαγή του χλοοτάπητα στο στάδιο “Ανθή Καραγιάννη”. Η αλλαγή έχει ολοκληρωθεί από την άνοιξη, και υπήρχε υπόσχεση από τους Νικητιάδη-Μπιτσαξή ότι η πολιτεία θα αναλάβει να καταβάλλει τα απαιτούμενα χρήματα στον εργολάβο (υπόσχεση που συνοδεύτηκε, μάλιστα, και με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης). Ωστόσο, κατά την χθεσινή συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη, ο τελευταίος ξεκαθάρισε ότι λεφτά…δεν υπάρχουν! Πάντως, όσον αφορά το θέμα του ΑΟΚ (με αφορμή και την κρίσιμη συνεδρίαση που πραγματοποιείται σήμερα στην ΕΠΟ), ο κ. Ιωαννίδης τόνισε ότι “…πάει καλά”, παραπέμποντάς τον στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ.

Πλέον ο δήμος Καβάλας είναι αναγκασμένος να διαμορφώσει ανάλογα τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, προκειμένου να βρεθούν τα 100.000 € που απαιτούνται για να εξοφληθεί ο εργολάβος. Αντίστοιχη προεργασία θα πρέπει, επίσης, να γίνει και για την επισκευή της στέγης του κλειστού κολυμβητηρίου Καβάλας.

Άλλες συναντήσεις του κ. Σιμιτσή

Ο κ. Σιμιτσής, ωστόσο, δεν αρκέστηκε στην συνάντηση με τον κ. Ιωαννίδη. Ο δήμαρχος Καβάλας συναντήθηκε, επίσης, με τον υφυπουργό Εργασίας Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν όλα τα θέματα που αφορούν την Καβάλα. Ο κ. Παναγιωτόπουλος δεσμεύθηκε ότι θα βοηθήσει άμεσα, με όλες του τις δυνάμεις, ώστε να προχωρήσουν τα θέματα της Καβάλας, και ειδικότερα η παραχώρηση του κάτω Νοσοκομείου και το θέμα των στρατοπέδων.

Αμέσως μετά, ο κ. Σιμιτσής (ο οποίος συνοδευόταν από τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών Θεόδωρο Μουριάδη) συναντήθηκε με αξιωματικούς  της υπηρεσίας διαχείρισης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, με στόχο να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα όσον αφορά την παραχώρηση των στρατοπέδων του Περιγιαλίου από τον στρατό στον Δήμο (μιας και, τις τελευταίες ημέρες, υπήρχαν δημοσιεύματα που έλεγαν ότι ο στρατός είχε υπαναχωρήσει από την αρχική συμφωνία παραχώρησης των στρατοπέδων). Ωστόσο, το αποτέλεσμα της συνάντησης αυτής ήταν θετικό, καθώς όπως προέκυψε ότι τελικά δεν υπάρχει αλλαγή στάσης του Στρατού σχετικά με το στρατόπεδο Ασημακοπούλου (παρόλο, βέβαια, που ο δρόμος για την οριστική παραχώρησή του είναι μακρύς).

Ακούστε τι είπε, στην εκπομπή του ENA CHANNEL ΑΝΑΛΥΤΗΣ, ο επικεφαλής της Συμπαράταξης Πολιτών Άρης Βέρρος για το θέμα αυτό

[mp3_embed playlst=”http://videotex.gr/ixoi_analitis/23_07/ANALITIS_VERROS_23_07.mp3″ colors=”#900345″ id=”1″ nums=”1″]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments