ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 29 Ιουλίου 2013
  • Views175

Στην τελική ευθεία μπαίνουν από σήμερα οι προετοιμασίες για την επίσκεψη του κ.Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσιγκτον, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 8 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς που προΐστανται βασικών κυβερνητικών αξόνων να του προετοιμάσουν μίνι εκθέσεις για τα προσδοκόμενα οφέλη από το ταξίδι στις ΗΠΑ, προκειμένου η ελληνική αποστολή να τα κυνηγήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, θα καταρτισθούν λίστες …αιτημάτων, για περισσότερες και ποιοτικότερες αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα, για προσέλκυση τουριστών από την αχανή αγορά των ΗΠΑ, ακόμα και τη δυνατότητα της Ουάσιγκτον να παρέμβει εμμέσως ή και αμέσως στην προσπάθεια που καταβάλλεται από ελληνικής πλευράς για τη μείωση του χρέους.
Ως γνωστόν, η αμερικανική κυβέρνηση παίζει αποφασιστικό ρόλο στο πλαίσιο του ΔΝΤ, που αναφανδόν έχει ταχθεί υπέρ ενός νέου ελληνικού «κουρέματος», το οποίο ο κ. Σαμαράς κατά πάσα πιθανότητα θα επαναφέρει ως θέμα συζήτησης, κατά τη συνάντηση του με τον κ. Μπαράκ Ομπάμα. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση που θα λάβει, αν και θεωρείται δεδομένο πως ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει μετά τις εκλογές στη Γερμανία. Δηλαδή, από Οκτώβριο και… βάλε….
Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments