ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 13 Ιουνίου 2012
  • Views227

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=HlGaS-jkXwI[/tube]

Τις μεγάλες διαφορές της ελληνικής και της ισπανικής διάσωσης καταγράφουν οι Financial Times. Όπως γράφει η εφημερίδα, σε αντίθεση με την Ελλάδα, τα προβλήματα της Ισπανίας δεν προέρχονται από υπερβολικές δαπάνες από την ισπανική κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα, η Μαδρίτη μπήκε στην κρίση με ένα από τα χαμηλότερα επίπεδα χρέους στο ενιαίο νόμισμα, γράφει η εφημερίδα.

Σύμφωνα με τους F.T. η κρίση της Ισπανίας είναι αμερικανικού τύπου τραπεζική κρίση. Οι τράπεζες είχαν επενδύσει σημαντικά ποσά σε ακίνητα και το ξεφούσκωμα των τιμών δημιούργησε μεγάλα προβλήματα. Αυτό έγινε μάλιστα μια στιγμή που το κόστος δανεισμού της Ισπανίας έχει εκτοξευθεί λόγω της αναταραχής σε όλη την ευρωζώνη.

Η εφημερίδα γράφει ότι σε αντίθεση με την Ελλάδα, η Μαδρίτη δεν θα περνάει από έλεγχο κάθε τρίμηνο για να πάρει τα χρήματα… Με λίγα λόγια δεν θα έχουν μία τρόικα όμως αυτή της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τους FT η κυβέρνησης της Ισπανίας κέρδισε γιατί από μόνη της, πριν ζητήσει βοήθεια, είχε κάνει μεταρρυθμίσεις όπως η ίδια έκρινε και περικοπές χωρίς την υπόδειξη των ξένων.

Πηγή: newsbeast

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments