ΚΟΣΜΟΣ — 26 Μαρτίου 2013
  • Views172

Oι Γερμανοί δεν εμπιστεύονται την Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με την ασφάλεια των τραπεζικών τους καταθέσεων, σύμφωνα με δημοσκόπηση του του Ινστιτούτου Forsa που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου RTL.

Πιο συγκεκριμένα το 54% των Γερμανών δεν εμπιστεύεται τις υποσχέσεις της καγκελαρίου για την ασφάλεια των τραπεζικών καταθέσεων στην Γερμανία ενώ αντίθετα το 41% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πιστεύει τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Παράλληλα το 26% ανησυχεί πολύ και το 41% λιγότερο για τις αποταμιεύσεις του, ενώ το 33% δηλώνει πως δεν το απασχολεί το θέμα.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται αύξηση της δύναμης των Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών (CDU/CSU) κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο 41% και ανάλογη απώλεια για τους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) που πέφτουν στο 5%. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) μένουν σταθεροί στο 24%, όπως και οι Πράσινοι στο 14%, ενώ η Αριστερά αυξάνει την δύναμή της κατά μία μονάδα και φθάνει στο 8%.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Forsa Μάνφρεντ Γκιούλνερ, το γεγονός ότι η ‘Αγκελα Μέρκελ ενισχύεται παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί εμφανίζονται ανήσυχοι για τις καταθέσεις τους μετά το «κούρεμα» στην Κύπρο, ερμηνεύεται ως εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπο της καγκελαρίου για την διαχείριση της κρίσης. Επίσης, σημειώνει ο ίδιος, οι Γερμανοί δεν θεωρούν ότι ευθύνεται η γερμανική κυβέρνηση για την κατάσταση στην Κύπρο.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments