ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 13 Απριλίου 2013
  • Views180
«Το φρέσκο ψωμί που παράγεται από ελληνικές αγνές πρώτες ύλες και παρασκευάζεται από ελληνικά χέρια με την ίδια παραγωγική και παραδοσιακή διαδικασία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τείνει πλέον να αντικατασταθεί από το κατεψυγμένο- εισαγόμενο ψωμί που θα πωλείται χωρίς όρια και έλεγχο στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στις μεγάλες αλυσίδες».

Αυτό σημειώνει η Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδος σε υπόμνημά της προς του βουλευτές, τον Πρωθυπουργό και του αρχηγούς των κομμάτων σχετικά με το σχέδιο νόμου που κατετέθη στην Βουλή με τίτλο: Εθνικό σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων και άλλες διατάξεις στο οποίο περιλαμβάνεται ρύθμιση για το Bake -Off.

H ομοσπονδία ζητάει την απόσυρση των τροποποιήσεων που αφορούν την αρτοποιητική νομοθεσία και που όπως υπογραμμίζει, οδηγούν στην κατάργηση του ν. 3526/2007 και ζητάει άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να συζητηθούν όλα όσα αφορούν την βιοτεχνική αρτοποιία και το ψωμί του Έλληνα καταναλωτή.

«Απειλείται η επιβίωση ολόκληρου του βιοτεχνικού αρτοποιητικού κλάδου που αντιπροσωπεύει περί τα 140.000 άτομα. Τα επίπεδα της ανεργίας θα αυξηθούν δραματικά από το κλείσιμο εκατοντάδων αρτοποιείων», σημειώνεται στη σχετική επιστολή.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments