ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 06 Φεβρουαρίου 2013
  • Views498

Για “οργανωμένο κομματικό σύστημα που ελέγχει το Υπουργείο Γεωργίας” μίλησε ο Σπύρος Καχριμάνης, Πρόεδρος του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας στην εκπομπή ΣΚΑΙ ΤΩΡΑ και στην δημοσιογράφο Πόπη Τσαπανίδου. “Το σημερινό σύστημα είναι εναντίον της παραγωγικότητας” τόνισε, αφού φροντίζει, ώστε το 80% των  επιδοτήσεων να διανέμεται σε λιγότερο από το 20% των γεωργών.

Ταυτόχρονα, προειδοποίησε πως ο γεωργικός τομέας οδηγείται σε πλήρη κατάρρευση και ο μόνος δρόμος για την αναστροφή είναι η άμεση αποκατάσταση της νομιμότητας, ο έλεγχος όσων καταχράστηκαν και εξακολουθούν να καταχρώνται επιδοτήσεις και o στρατηγικός σχεδιασμός με μετρήσιμους στόχους και αποτελέσματα.

Τέλος επεσήμανε πως με έξυπνες κινήσεις μπορεί να γίνει ένα γρήγορο start up της γεωργικής οικονομίας και με αιχμή τα οπωροκηπευτικά, η χώρα μπορεί να δει βελτίωση του ισοζυγίου πολλών δις ευρώ, μέσα σε ένα μόνο χρόνο.

* Ο Σπύρος Καχριμάνης είναι Πρόεδρος του Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας και συγγραφέας του βιβλίου ΓΟΝΙΜΗ ΧΩΡΑ-ΑΓΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ απο τις εκδόσεις Παπασωτηρίου. http://www.agripolicy.blogspot.gr

 

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα της εκπομπής εδω:

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments