ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 09 Ιανουαρίου 2013
  • Views310

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=VvzRxhMUBi4[/tube]

Από την 1η Ιανουαρίου 2013 ο ΟΑΕΔ θα διενεργήσει έναν ακόμη έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσει ποιοι δικαιούνται επίδομα ανεργίας και ποιοι όχι.
Αυτή τη φορά όμως δεν θα αρκείται μόνο στον αριθμό των ενσήμων, αλλά θα γυρίζει πίσω στον χρόνο για μια τετραετία. Εφόσον ο άνεργος έχει εισπράξει περισσότερα από 450 ημερήσια επιδόματα ανεργίας (18 μηνιαία) μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, τότε θα σταματάει να λαμβάνει το επίδομα. Με την πρώτη εφαρμογή του μέτρου τον Ιανουάριο, ο ΟΑΕΔ θα αναζητήσει σε ποιους έχει χορηγήσει επίδομα ανεργίας την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2009 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012.

Στο “επίκεντρο” όμως μπαίνουν και οι συντάξεις άνω των 1000 ευρώ, ενώ αναδρομικά θα μπει “μαχαίρι” σε όσους εισπράττουν δύο συντάξεις , με ποσό άνω των 1300 ευρώ. Θα επέλθει Επιβολή εισφοράς 5%-20%, σε ποσά συντάξεων άνω των 1000 ευρώ ενώ το ποσό που αντιστοιχεί στην παρακράτηση του Ιανουαρίου, θα κοπεί σε 4 δόσεις (από τη σύνταξη Φεβρουαρίου, έως τη σύνταξη Μάιου).
Παράλληλα καθιερώνεται νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ. Ο νόμος θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου του 2014 και υπάρξει ενιαίο μοντέλο σε όλα τα ταμεία πρόνοιας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments