ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 08 Μαΐου 2013
  • Views112

Την αντίδραση της Ομοσπονδίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών προκάλεσε η αποστροφή του λόγου του υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπολου, μετά τη συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ την Τετάρτη ότι ζήτησε «από τους εκπαιδευτικούς να βάλουν πλάτη».

Σε ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ αναρωτιέται ποιοι είναι αυτοί που κερδίζουν με την αύξηση κατά δύο ώρες του ωραρίου των εκπαιδευτικών καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι « κερδισμένοι είναι μόνο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων».

Η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ έχει ως εξής:

Αναρωτιόμαστε όμως:

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να βάλουν πλάτη για ποιον, Κύριε Υπουργέ;

Ποιος κερδίζει 12 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από την αύξηση του ωραρίου στην ιδιωτική εκπαίδευση;

Ποιος κέρδισε από τη μη καταβολή του Δώρου Πάσχα για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες σε πολλά ιδιωτικά σχολεία; (πάντως όχι το κράτος που έχασε δεκάδες χιλιάδες ευρώ από ασφαλιστικές εισφορές)…

Ποιος κέρδισε 30 εκατομμύρια ευρώ ετησίως από την εφαρμογή του νέου μισθολογίου στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς (όταν το κράτος έχασε άλλα 20 εκατομμύρια ευρώ από τα ασφαλιστικά του ταμεία;)

Γι’ αυτούς να βάλουμε πλάτη, κ. Υπουργέ; Γι’ αυτούς που κερδίζουν σχεδόν 45 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από τα νομοθετήματα της πολιτείας εις βάρος μας; Για να απολυθούν μέχρι και 1.000 συνάδελφοί μας;

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη γνώση για να αντιληφθεί κάποιος ποιοι είναι μονίμως κερδισμένοι και μονίμως χαμένοι στο χώρο της εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια. Χαμένη είναι η κοινωνία, οι γονείς και οι μαθητές, κερδισμένοι είναι μόνο οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών σχολείων. Η με οριζόντιο τρόπο επιβολή της αύξησης του ωραρίου στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς αποτελεί, επομένως, τεράστιο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για τη συγκυβέρνηση. Θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να διαπιστώσουμε τις επόμενες ημέρες, εάν ακόμη ισχύει η από το Σύνταγμα κατοχυρωμένη ισονομία και ισοπολιτεία.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments