ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 04 Ιουνίου 2013
  • Views181

Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας Ιωάννη Βρούτση, απέστειλε η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης σχετικά με την συνταξιοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

«Όπως άλλωστε γνωρίζετε, στον Κυριακάτικο Τύπο υπήρξαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γεώργιος Προβόπουλος, στην έκθεσή του για την νομισματική πολιτική της χώρας αναφέρει ότι οι συντάξεις από το έτος 2020 και μετά, με βάση και το ασφαλιστικό που ψηφίστηκε το 2010, θα είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας και ως εκ τούτου οι ασφαλισμένοι θα πρέπει, για την ενίσχυση της σύνταξής τους, να στραφούν και προς την ιδιωτική ασφάλιση» αναφέρεται στην επιστολή.

Η Ομοσπονδία ζητά από το υπουργείο να γνωστοποιήσει την κυβερνητική θέση προκειμένου να ενημερωθούν οι επαγγελματίες. «Επειδή το θέμα αυτό απασχολεί πολύ σοβαρά τα μέλη μας, που για 35 και πλέον χρόνια πληρώνουν κανονικά τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές τους, ώστε να εξασφαλίσουν στα γεράματά τους μια αξιοπρεπή διαβίωση, θα παρακαλέσουμε – εάν αυτό πράγματι συμβαίνει – να μας γνωρίσει το Υπουργείο σας ποια είναι η Κυβερνητική θέση πάνω στο θέμα αυτό, ώστε να ενημερώσουμε σχετικά τα μέλη μας» καταλήγει η επιστολή.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments