ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 04 Απριλίου 2013
  • Views139

Εξιχνιάστηκε η υπόθεση του ξυλοδαρμού του 20χρονου φοιτητή το Σάββατο 30 Μαρτίου στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν ταυτοποιηθεί ως δράστες της επίθεσης ο 22χρονος σερβιτόρος του μαγαζιού και ο 30χρονος πορτιέρης, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία. Θυμίζουμε ότι το περιστατικό έγινε αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν ο 20χρονος Κερκυραίος Γιάννης Γκερέκος με άλλα τρία άτομα διασκέδαζαν σε μαγαζί, στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής. Όταν ήρθε η ώρα του λογαριασμού, η παρέα των τεσσάρων φοιτητών περίμενε την απόδειξη για να πληρώσει, η οποία όμως δεν ήρθε ποτέ. Τότε οι φοιτητές αποφάσισαν να φύγουν χωρίς να πληρώσουν όπως ορίζει ο σχετικός νόμος. Ότι δηλαδή ο πελάτης μπορεί να φύγει χωρίς να πληρώσει, αν δεν του πάνε απόδειξη. Όταν έφυγαν όμως, ο 20χρονος Γιάννης δέχθηκε, όπως κατήγγειλε, άγρια επίθεση από άτομα του μαγαζιού. Τώρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη.
Πρόγραμμα για ανέργους
Το ΚΕΚ Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας ενημερώνει τους/ις άνεργους/ες ότι από 15/04/2013 ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για την επιλογή τους στο πρόγραμμα: «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ» μέχρι την 20/05/2013. Αφορά 2 κατηγορίες ανέργων όπως:
Α. «άνεργοι νέοι ηλικίας μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι Πανεπιστημίων /ΤΕΙ», με προβλεπόμενη επιδότηση 2.700 ευρώ
Β «άνεργοι νέοι ηλικίας από 18 μέχρι 29 ετών που είναι απόφοιτοι υποχρεωτικής, δευτεροβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», με επιδότηση 2.400€
Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο
Σε τακτική συνεδρίαση την Δευτέρα 08/04/2013 και ώρα 17:30, συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης με 26 θέματα στην ημερήσια του διάταξη .
Με 487 χιλιάδες ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Αβδήρων
Με 487 χιλιάδες ευρώ επιχορηγείται ο Δήμος Αβδήρων, προκειμένου να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς τρίτους. Ο δεύτερος Δήμος του Νομού Ξάνθης βρίσκεται ανάμεσα σε 99 Δήμους όλης της χώρας που επιχορηγούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών, με βάση την απόφαση που υπογράφηκε την Τρίτη.
Το ακριβές ποσό είναι 487.468 και θα καταβάλλεται τμηματικά, ανάλογα με τις δυνατότητες απορρόφησης του Δήμου. Το ποσό θα χρεωθεί σε λογαριασμό του υπουργείου Εσωτερικών που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπό τον τίτλο «Επιχορήγηση ΟΤΑ προς κάλυψη ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Συνολικά 362 εκατομμύρια ευρώ δίνονται στους 99 Δήμους όλης της χώρας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments