ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΞΑΝΘΗ — 17 Ιανουαρίου 2013
  • Views158

Το Γενικό Χημείο του Κράτους κινδυνεύει με απομάκρυνση από την Ξάνθη και απορρόφησή του από την αντίστοιχη υπηρεσία της Καβάλας, σύμφωνα με το xanthipress.gr.

Το Υπουργείο Οικονομικών, όπου ανήκει η υπηρεσία, μελετά την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της και στο πλαίσιο αυτό στοχεύει να μετακινήσει την περιφερειακή υπηρεσία Ξάνθης στην Καβάλα. Όμως κάτι τέτοιο  δεν φαίνεται και αρκετά λογικό αν αναζητηθούν τα δεδομένα στην περίπτωση.

Σε έγγραφο που έκαναν οι εργαζόμενοι προς τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, όπου ζητούν τη στήριξη στα αιτήματά τους, αναφέρουν ότι στην Καβάλα υπηρετούν 3 υπάλληλοι σε ενοικιαζόμενες εγκαταστάσεις, χωρίς ιδιαίτερη εξειδίκευση, ένας εκ των οποίων συνταξιοδοτείται σύντομα. Αντίθετα, στην Ξάνθη το τοπικό Χημείο αριθμεί 4 άτομα, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, αφού οι 3 διαθέτουν διδακτορικούς τίτλους, είναι αρκετά νεότεροι και παραγωγικοί, ενώ οι εγκαταστάσεις του Χημείου είναι ιδιόκτητες και αρκετά σύγχρονες.

Άρα, σύμφωνα με τους υπαλλήλους κανένας λόγος δεν υπάρχει για να απορροφηθεί το υπάρχον τμήμα από την Καβάλα και να γίνουν μεγαλύτερα έξοδα από όσα σήμερα.  Με βάση τη λογική, φαντάζει παράλογο να γίνει αυτή η μετακίνηση και θα φαινόταν πιο λογικό το αντίστροφο. Όμως στη χώρα αυτή, τίποτε δεν είναι παράξενο να συμβεί.

Η στάση του Αντιπεριφερειάρχη

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης, αφήνει να εννοηθεί ότι η δική του πρόταση, όμοια με αυτή που έκανε για το φορέα διαχείρισης είναι για όλες αυτές τις συνενώσεις να ισχύουν αξιολογικά κριτήρια, που στην περίπτωση αυτή είναι ξεκάθαρα υπέρ της διατήρησης του τμήματος, αλλά σε συνολικό επίπεδο αποφέρουν δικαιοσύνη. Άλλωστε, όπως τονίζει διαρκώς, πρέπει να φύγει η περιοχή από την τοπικιστική λογική αλλά να εφαρμόζει κριτήρια για να υπάρχει ισορροπία και όχι αδικίες.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments