ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 04 Απριλίου 2013
  • Views403

Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τους κοπανατζήδες του Δημοσίου, καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκινά αιφνιδιαστικούς εφόδους σε διάφορες υπηρεσίες με στόχο τον εντοπισμό και την απομάκρυνσή τους.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα Τα Νέα, σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου προχωρούν κλιμάκια του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) σε ελέγχους, στην προσπάθεια να εντοπιστούν κοπανατζήδες υπάλληλοι με πειθαρχικό παρελθόν αλλά και υπάλληλοι που έχουν καταθέσει πλαστά δικαιολογητικά για την πρόσληψή τους.

Στόχος είναι να λάβουν αμέσως εισιτήριο εξόδου από το Δημόσιο.

Στελέχη του ΣΕΕΔΔ προχώρησαν μάλιστα σε σχετικό αιφνιδιαστικό έλεγχο σε διεύθυνση του υπουργείου Οικονομικών έπειτα από καταγγελία για υπάλληλο ο οποίος το πρωί χτυπούσε κανονικά την κάρτα του και στη συνέχεια αποχωρούσε για να εργαστεί σε ιδιωτική επιχείρηση.

Παράλληλα, όμως, το Σώμα διενεργεί και αυτεπάγγελτους ελέγχους σε διάφορους φορείς του Δημοσίου προκειμένου να διερευνήσει τυχόν πειθαρχικές παραβάσεις.

Ήδη, το τελευταίο διάστημα ύστερα από αντίστοιχους ελέγχους τέθηκαν σε αργία πέντε εργαζόμενοι του Δημοσίου.

Πρόκειται για δύο υπαλλήλους του ΕΣΔΚΝΑ (του πρώην αρμόδιου φορέα διαχείρισης απορριμμάτων Αττικής, πριν από τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας στην Περιφέρεια), για τους οποίους διαπιστώθηκε ψευδές πόθεν έσχες, καθώς και για άλλους τρεις υπαλλήλους του Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας στο Νεκροταφείο Σχιστού για κατάχρηση δημόσιου χρήματος.

Στο μικροσκόπιο του ΣΕΕΔΔ βρίσκονται εξάλλου και 1.900 υποθέσεις δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για σοβαρά αδικήματα.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments