ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 25 Ιουλίου 2012
  • Views258

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=B4zJiBYwZ-8[/tube]

Ξεκινά αύριο 25 Ιουλίου το 21ο ΟΠΕΝ Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά της Καβάλας, που θα συνεχιστεί μέχρι την 1η Αυγούστου 2012 με μεγάλη συμμετοχή αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Ασία.

Όπως ανακοίνωσαν κατά την τελετή έναρξης οι Βασίλης Λιόγκας, Πρόεδρος του Σ.Ο. Καβάλας και  Βασίλης Θεοδωρίδης, Πρόεδρος ΕΣΣΑΜΘ και Αντιπρόεδρος της ΕΣΟ, θα συμμετέχουν 220 περίπου σκακιστές από 15 χώρες (Ελλάδα, Ρωσία, Ινδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Κροατία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αρμενία, Γεωργία, Λιθουανία και Λουξεμβούργο) ανάμεσα στους οποίους 16 γκραν-μετρ, 10 ιντερνάσιοναλ-μετρ, 4 γυναίκες γκραν-μετρ και συνολικά 40 περίπου τιτλούχοι σκακιστές, που θέτουν ένα πολύ υψηλό ποιοτικό επίπεδο ανάμεσα σε αντίστοιχα Τουρνουά που διεξάγονται στην Ελλάδα. Υπάρχουν 3 γκρουπ δυναμικότητας και οι 180 περίπου από τους σκακιστές είναι διεθνώς αξιολογημένοι. Οι κορυφαίοι γκραν-μετρ που συμμετέχουν είναι ο Αρμένιος Petrosian, ο Κροάτης Saric, οι Ινδοί Ganguly και Gupta, ο Γεωργιανός Sanikidze, ο Ρώσος Volkov και οι Έλληνες Μαστροβασίλης και Παπαϊωάννου. Ο μέσος όρος των βαθμών αξιολόγησης (ELO) των πρώτων 10 σκακιστών είναι 2613.

Παράλληλα η διοργάνωση προβάλλεται μέσω του Διαδικτύου με απ’ ευθείας συνδέσεις, ανταποκρίσεις, πληροφοριακό υλικό για την περιοχή.


  • Οι αγώνες πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας καθημερινά από τις 4 μμ – 9 μμ, ενώ την Παρασκευή 27 Ιουλίου και την τελευταία μέρα, Τετάρτη 1η Αυγούστου, υπάρχει πρωινός Γύρος.

  • Τελετή λήξης και επίσημη απονομή επάθλων την Τετάρτη 1η Αυγούστου στις 5.00 μμ.

  • Υπάρχουν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

Εκτός από τον Σκακιστικό Όμιλο και την ΕΣΣΑΜΘ, το Τουρνουά στηρίζουν η ΟΠΑΠ Α.Ε. (με 10.000 ευρώ), η Περιφέρεια ΑΜΘ μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού (με 8.000) και ο Δήμος Καβάλας – Δημωφέλεια (με 5.000).

Οι παρτίδες στις 20 πρώτες σκακιέρες θα μεταδίδονται καθημερινά, σε ζωντανό χρόνο, μέσω του Διαδικτύου στην διεύθυνση www.chesskavala.gr.

Θα υπάρχει καθημερινά έντυπο ενημερωτικό δελτίο (BULLETIN) με αποτελέσματα, βαθμολογίες και ανάλυση των κυριότερων παρτίδων.

Οι διοργανωτές στη Συνέντευξή τους εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχημένη διεξαγωγή για μια ακόμη φορά των αγώνων, παρά την κρίση και τη μείωση συμμετοχών κυρίως Ελλήνων, που όμως δεν υποβίβασε στον αγωνιστικό τομέα το κύρος και την αίγλη του Τουρνουά.

Εκφράζοντας την βούληση συνέχισης του πετυχημένου αυτού θεσμού και στο μέλλον. διατύπωσαν και πάλι την πρόταση, να αναλάβει ο Δήμος το Τουρνουά της Καβάλας, με την τεχνογνωσία και συνδρομή του Σκακιστικού Ομίλου.

Δείτε το πρόγραμμα των αγώνων

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments