ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 18 Μαΐου 2012
  • Views2123

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=BAQcEmju3bg[/tube]

Ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα ανακύκλωσης του δήμου Καβάλας, σε μια προσπάθεια για την καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων που συσσωρεύονται στους κάδους. Αν, μάλιστα, αναλογιστούμε ότι κάθε Έλληνας παράγει κατά μέσο όρο 500 κιλά σκουπίδια ετησίως, καταλαβαίνουμε ποιο θα είναι το όφελος από την ανακύκλωση της μισής ποσότητας από αυτά.

Σημαντικό βοήθημα για τον σκοπό αυτό αναμένεται να αποτελέσουν οι μπλε κάδοι που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του δήμου Καβάλας. Στους κάδους αυτούς μπορούμε να ρίχνουμε (σύμφωνα και με τις σχετικές οδηγίες που θα τοποθετηθούν με αυτοκόλλητα πάνω στους κάδους εντός των ημερών):

Χαρτί (π.χ. εφημερίδες, περιοδικά, χαρτοκιβώτια).
Πλαστικό (π.χ. μπουκάλια νερού, πλαστικές σακούλες).
Αλουμίνιο (π.χ. κουτιά αναψυκτικών, κονσέρβες).
Γυαλί (π.χ. γυάλινα μπουκάλια, βαζάκια).
Λευκοσίδηρο (π.χ. κουτιά από γάλα εβαπορέ).

Σύμφωνα, πάλι, με τις οδηγίες αυτές οι μπλε κάδοι θα πρέπει να παραμένουν καθαροί (στο μέτρο του δυνατού), και να δέχονται τα σκουπίδια χύμα (χωρίς, δηλαδή, να τοποθετούνται αρχικά σε σακούλες). Εάν κάποιος έχει στο σπίτι του συγκεντρωμένες μεγάλες ποσότητες υλικών συσκευασίας, μπορεί αντί να τα αδειάζει σε δόσεις σε μπλε κάδο, να έρχεται σε επικοινωνία με την υπηρεσία η οποία θα τον καθοδηγεί κατάλληλα. Από εκεί και πέρα, το έργο του διαχωρισμού και της ανακύκλωσης θα αναλάβει ένας εργολάβος, με τον οποίο έχει ήδη έρθει σε επαφή ο δήμος Καβάλας (η υπηρεσία καθαριότητας θα συνεχίσει να συγκεντρώνει τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα καθημερινά από το κέντρο και δυο φορές την εβδομάδα από τις γειτονιές, ενώ αν χρειαστεί η συχνότητα αυτή θα αυξηθεί.)

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments