ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 11 Μαΐου 2012
  • Views128

Μέχρι τις 12 Μαΐου ολοκληρώνεται η αξιολόγηση των προσφορών για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών που θα εφαρμοστεί στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και στη συνέχεια θα κατατεθεί προς έγκριση στο ελεγκτικό συνέδριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Φώτη Καραλίδη, εάν όλα πάνε καλά, η έγκριση θα έχει δοθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα και το πρόγραμμα καταπολέμησης θα ξεκινήσει άμεσα. Ήδη πάντως, σε συνεργασία με δήμους της περιφέρειας και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, ξεκίνησαν ψεκασμοί.

Η καθυστέρηση έναρξης του προγράμματος καταπολέμησης, οφείλεται στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνταν καθώς λόγω του προϋπολογισμού του προγράμματος, που ξεπερνά το 1 εκ. ευρώ, έπρεπε να προκηρυχτεί διεθνής διαγωνισμός ο οποίος ολοκληρώθηκε στις 18 Απριλίου, όταν και άνοιξαν οι προσφορές για τους επίγειους ψεκασμούς και τους αεροψεκασμούς.

Παρόλα αυτά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της περιφέρειας ΑΜ-Θ Γεώργιος Παυλίδης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ασκεί κριτική στις ενέργειες της αντιπεριφέρειας Ξάνθης, κάνοντας λόγο για καθυστέρηση. Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Βρισκόμαστε στο μέσο του Μαΐου του 2012 και η καταπολέμηση των κουνουπιών από την Περιφέρεια όχι μόνον δεν άρχισε αλλά – εκτιμούμε – θα καθυστερήσει αρκετές εβδομάδες ακόμη μέχρι να ξεκινήσει. Οι πολίτες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης υποφέρουν και φέτος από την μάστιγα των κουνουπιών, σε μια αφόρητη κατάσταση, πιστή επανάληψη της περσινής χρονιάς. Το πρόβλημα εμφανίζεται πλέον παντού. Χτυπάνε, μια ακόμη φορά την δημόσια υγεία, την ποιότητα ζωής , όση «ανάπτυξη» απέμεινε.  Μειώνουν, μέσα στη βαθειά κρίση, τον τουρισμό, τα όποια εισοδήματα των επαγγελματιών απέμειναν και την απασχόληση. Δεν μπορούν. Όλα αυτά με διασφαλισμένη-από μήνες- πίστωση ύψους 1.250.000 ευρώ. Έστω και τώρα τους καλούμε να επιταχύνουν, αν και από τώρα και μετά μικρή σημασία θα έχει η όποια προσπάθεια. Το υπάρχον ποσό, όμως, αυτονόητο ότι πρέπει να περικοπεί σε ότι αντιστοιχεί στο χρόνο που χάθηκε

«Δυστυχώς οι προσπάθειές μας να τους κινητοποιήσουμε, πέφτουν στο κενό. Μέσα στην αγωνία του λαού για το αύριο, στην περιφέρεια μας, η ανεπάρκεια έγινε μόνιμη κατάσταση. Αποτελειώνουν ότι έμεινε. Οι διοικούντες την περιφέρεια ΑΜΘ δεν κατάλαβαν τίποτε από την  περυσινή παταγώδη αποτυχία τους στην καταπολέμηση κουνουπιών. Με  χρηματοδότηση που υπάρχει και πάλι δεν μπορούν»

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments