ΘΑΣΟΣ — 28 Νοεμβρίου 2012
  • Views853

Το πρώτο έργο που εγκαινιάστηκε αφορά στο ‘’ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑ ΘΑΣΟΥ’’, με προϋπολογισμό 3,190,000.00€. Με το συγκεκριμένο έργο αντικαθίσταται το παλιό δίκτυο ύδρευσης του Λιμένα, ενώ περιλαμβάνει και επέκταση του δικτύου σε περιοχές που σήμερα αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Άμεσα πρόκειται να ξεκινήσει και το έργο της επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης λυμάτων του Λιμένα. Στο ΕΣΠΑ είναι ενταγμένα επίσης και τα έργα ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΤΟΥ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ – ΣΚΑΛΑΣ ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΘΑΣΟΥ, και ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΚΑΛΑΣ ΡΑΧΩΝΙΟΥ ΘΑΣΟΥ, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.

Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Άρης Γιαννακίδης και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς.
Ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ, στο χαιρετισμό που απηύθυνε, είπε:

«Δώσαμε έμφαση στην ύδρευση και στη διαχείριση των υγρών λυμάτων. Είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας και επιπλέον ενισχύει το τουριστικό μας προϊόν. Πρόκειται για υποδομές οι οποίες μπορεί να μην έργα βιτρίνας, ωστόσο έχουν ιδιαίτερη σημασία.
Σήμερα είμαστε υπερήφανοι διότι από την αποτίμηση των αποτελεσμάτων η περιφέρειά μας είναι στην πρώτη θέση στην απορρόφηση κονδυλίων. Ειδικά όμως για το νησί της Θάσου, αν κάνουμε μια αναγωγή στον πληθυσμό που κατοικεί σε αυτό, ίσως και να βρισκόμαστε στην πρώτη θέση σε πανελλαδικό επίπεδο στην ένταξη και εκτέλεση έργων. Αγγίζουμε τα 50 εκ. ευρώ σε έργα υποδομής, ύδρευσης, αποχέτευσης, στο αρχαίο θέατρο, το οποίο γίνεται καλλιμάρμαρο, σε έργα οδοποιίας, αναπλάσεις και πάρκα ΑΜΕΑ. Είμαστε υπερήφανοι γιατί μέσα σε αυτούς τους ιδιαίτερα δύσκολους καιρούς, δε χάνουμε το κουράγιο μας, αισιοδοξούμε και δεν ξεφεύγουμε από τον στόχο μας, ο οποίος είναι η ανάπτυξη του νησιού μας».

Από την πλευρά του ο κ. Γιαννακίδης, δεσμεύτηκε πως «…σε αυτή τη συγκυρία της φτώχειας, της κατήφειας και της μελαγχολίας, η συνεργασία του Δήμου Θάσου και της Περιφέρειας ΑΜΘ, θα είναι το ίδιο αποδοτική με στόχο την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων στο νησί της Θάσου…».

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments