• Views153

Ξεκίνησαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Απαντήσεις στο θέμα της καταπολέμησης των κουνουπιών, έδωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης. Ο Περιφερειάρχης ανέφερε πως η Περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που έχει ξεκινήσει τους δοκιμαστικούς ψεκασμούς, ενώ ο διαγωνισμός βρίσκεται για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Παράλληλα τόνισε πως η δημοπρασία θα είναι για δύο χρόνια, ενώ η «συγκεκριμένη πρακτική θα ακολουθεί και με τη νέα θητεία, για τα επόμενα πέντε έτη». Να σημειωθεί πως η ανάδοχος εταιρία έχει ξεκινήσει ψεκασμούς στην περιοχή της Χρυσούπολης, την Πέμπτη στην Βιστωνίδα και την Παρασκευή σε όλο τον Έβρο.

Μετά τη ΣΕΚΑΠ άλλες 4 αγορές θέλει να κάνει ο Ιβάν Σαββίδης στην περιφέρεια ΑΜ-Θ

Το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού στη Δράμα επιδιώκει να αποκτήσει ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο Ιβάν Σαββίδης επέδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού στη Δράμα το οποίο πλέον έχει περάσει στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η εκμετάλλευση του οποίου αναμένεται πολύ σύντομα να βγει σε πλειοδοτικό διαγωνισμό. Ειδικότερα, στα τέλη του προηγούμενου μήνα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης κι άλλοι τρεις εκπρόσωποί του επιχειρηματία συναντήθηκαν με τοπικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, γνώρισαν την περιοχή και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τοποθεσίας και των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του χιονοδρομικού κέντρου του Φαλακρού. Οι εκπρόσωποι του Ιβάν Σαββίδη ενημερώθηκαν επίσης για τον μεγάλο όγκο επισκεπτών που συγκέντρωνε τις προηγούμενες δεκαετίες, όμως τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων παρουσιάστηκαν δυσλειτουργίες, ενώ σε κάποιες περιόδους έμεινε κλειστό. Ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης Γιώργος Γερομάρκος σχολιάζοντας τις πληροφορίες για το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη να επενδύσει στο χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού τόνισε πως «επίσημα ακόμα δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον, ωστόσο έχουμε πληροφορηθεί ότι έγιναν κάποιες συναντήσεις και ενημερωτικές συζητήσεις. Πάντως είναι γενικότερα γνωστό το ενδιαφέρον του συγκεκριμένου επιχειρηματία να επενδύσει στη βόρεια Ελλάδα κι αυτό είναι σημαντικό».

Αντιδρούν οι βιβλιοπώλες της Ξάνθης στο «παζάρι βιβλίου» στο εμπορικό κέντρο 

Αντιδράσεις στους τοπικούς βιβλιοπώλες της Ξάνθης προκάλεσε η διοργάνωση bazaar βιβλίου σε εμπορικό κέντρο της περιοχής. Οι τοπικοί επαγγελματίες του βιβλίου θέτουν δύο προβληματισμούς, τόσο για την υποβάθμιση του βιβλίου, όταν πωλείται σε «παζάρι εκποίησης» όσο και για τον ανταγωνισμό σε βάρος τους, αφού οι ίδιοι διατηρούν με μεγάλες δυσκολίες τα καταστήματά τους, έχοντας συνεχή και μόνιμη επαφή με το αναγνωστικό κοινό, όπως αναφέρουν. «Όλος ο νομός γυρίζει για άλλη μια φορά στην εποχή των παγετώνων» Αυτή ήταν η έκφραση του βιβλιοπώλη Μιχάλη Σπανίδη, υπενθυμίζοντας πως αν υπάρχει πολιτισμός και βιβλίο στην Ξάνθη αυτό οφείλεται στα βιβλιοπωλεία της πόλης, ενώ μεταξύ άλλων στις δηλώσεις θέτει και ζητήματα ηθικής.

Φεύγουν οι 12 υπάλληλοι της διαθεσιμότητας από το Δήμο Ξάνθης

Σοβαρά κενά προκαλεί στο Δήμο το πρόγραμμα κινητικότητας με βάση το οποίο αποχωρούν οι υπάλληλοι που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.
Οι 12 υπάλληλοι Αορίστου Χρόνου του Δήμου τις επόμενες μέρες θα βρίσκονται στις νέες υπηρεσίες τους και είναι γεγονός ότι κάλυπταν καίρια πόστα στον τομέα της Διοίκησης ενώ δεν αντικαθίστανται. Για το λόγο αυτό ήδη μετά τις γιορτές ο Δήμος, μέσω των υπηρεσιακών παραγόντων,  του αρμόδιου Αντιδημάρχου αλλά και του ίδιου του Δημάρχου ξεκίνησαν τις ενέργειες για να καλυφθούν τα κενά με εσωτερικές μετακινήσεις, όπως σημειώνει σε δηλώσεις του ο Μιχάλης Στυλιανίδης.  Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στις γραμματείες της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, της Οικονομικής Επιτροπής, του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Πρωτόκολλο του Δήμου καθώς και στη Νομική Υπηρεσία. Αυτό σημαίνει ότι οι υπάλληλοι που θα καλύψουν αυτά τα κενά θα επωμιστούν επιπλέον αρμοδιότητες και φόρτο εργασίας αφού όπως λέει ο Δήμαρχος, «ο Δήμος είναι σε δύσκολη θέση», αφού η μαζική αποχώρηση των υπαλλήλων προκαλεί δυσλειτουργίες στον οργανισμό του Δήμου αλλά και στο κλίμα μεταξύ των υπαλλήλων.

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments