ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 21 Ιουνίου 2013
  • Views143

ΞΑΝΘΙΩΤΗΣ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΠΟΥ «ΕΣΒΗΝΑΝ» ΠΟΙΝΙΚΑ ΜΗΤΡΩΑ

Ένας Ξανθιώτης περιλαμβάνεται στις λίστες που εμφανίζονται στον τύπο και κάνουν λόγο για Υπουργικές Αποφάσεις των Υπουργών Δικαιοσύνης, με τις οποίες «καθάριζε» το ποινικό τους μητρώο προκειμένου να καταλάβουν θέσεις στο δημόσιο.

Στα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για 4 περιπτώσεις επί Υπουργείας Α. Ρουπακιώτη και 5 περιπτώσεις επί Υπουργείας Μ. Παπαϊωάνου. Μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, αυτή ενός Ξανθιώτη του οποίου αφαιρέθηκαν 9 καταδίκες !

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Παρουσιάστηκαν από το Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη, το μεσημέρι της Τρίτης 18 Ιουνίου,  οι πρώτοι 80 Κοινωνικοί Λαχανόκηποι του Δήμου της Δράμας  που θα καλύπτουν 100 – 110 τετραγωνικά ο καθένας στην περιοχή του Μικροχωρίου. Το αγρόκτημα αυτό το παραχώρησε η Οικολογική Κίνηση Δράμας στο Δήμο ώστε να δημιουργηθούν οι Κοινωνικοί Λαχανόκηποι. Για την κατασκευή των λαχανόκηπων έχει χρησιμοποιηθεί ελάχιστο τσιμέντο  ως κατασκευαστικό υλικό προκειμένου να υπάρξει σεβασμός στο φυσικό  περιβάλλον της περιοχής. Οι λαχανόκηποι θα είναι  διακριτά διαχωρισμένοι και κάθε λαχανόκηπος θα έχει ξεχωριστή παροχή νερού και δικό του οικίσκο και η λειτουργία τους θα διέπεται από ένα ενιαίο κανονισμό λειτουργίας. Πρόκειται για εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά από το Δήμο της Δράμας στο πλαίσιο των εκτεταμένων κοινωνικών του παρεμβάσεων προκειμένου οι Λαχανόκηποι να αποτελούν εκτός από χώρο εξυπηρέτησης των αναγκών των πολιτών και χώρο αναψυχής.  Στόχευση του Δήμου είναι η δημιουργία ενός  πολύ μεγαλύτερου χώρου έκτασης 60 στρεμμάτων, τον οποίο έχει αιτηθεί ήδη, και ο οποίος  ανήκει  σήμερα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ – ΘΑΣΟΥ

Με την παρουσία πλειάδα γνωστών και αγαπημένων καλλιτεχνών του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου, έγινε στην Αθήνα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η παρουσίαση των εκδηλώσεων του 56ου Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου.
Το φετινό πρόγραμμα, που είναι αφιερωμένο στην πόλη της Καβάλας και στον Κωνσταντίνο Καβάφη, παρουσίασαν ο δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής, ο δήμαρχος Θάσου Κωνσταντίνος Χατζηεμμανουήλ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Θοδωρής Γκόνης και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Ανέστης Δημητριάδης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων και του πολιτισμού, εκπρόσωποι έντυπων και ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας καθώς και πολλοί καλλιτέχνες-συντελεστές των παραστάσεων που φιλοξενούνται φέτος στο Φεστιβάλ.

 

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Άρης Γιαννακίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, και ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, Μελέτης Μαυρίδης, πραγματοποίησαν τη θεμελίωση του έργου της Παράκαμψης Κ. Νευροκοπίου, ύψους 7.700.000€.
Παρόντες στην τελετή θεμελίωσης ήταν ακόμη Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των φορέων και των αρχών της περιοχής και στελέχη των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας.
Στις δηλώσεις του ο κ. Γιαννακίδης επισήμανε πως η ΠΑΜ-Θ έχει καταφέρει, χάρη στην εξαιρετική συνεργασία όλων όσοι συγκροτούν τη θεσμική κοινωνία της Περιφέρειας, να έχει σήμερα ολοκληρώσει την απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, και έχει μάλιστα εξασφαλίσει επιπλέον χρηματοδότηση ύψους 70.000.000€ ως επιβράβευση των προσπαθειών της.  «Αυτά που σχεδιάζουμε τόσο για τη Δράμα όσο και για την Περιφέρεια πριν λίγο καιρό ακούγονταν υπερφίαλα, σαν μια ουτοπία.

 

 

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments