ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 12 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views181

Ένα σίριαλ με πολλά επεισόδια, συνεχείς ανατροπές, και με πρωταγωνιστές να υποδύονται τον Πόντιο Πιλάτο καλύτερα από τον Ροντ Στάϊγκερ στην πασίγνωστη μίνι σειρά “Ιησούς από τον Ναζαρέτ” έφτασε στο τέλος του. Και αυτό διότι (παρά τις έντονες αντιδράσεις από μερίδα ομάδων) η Football League, με ανακοίνωσή της, αποφάσισε (με ψήφους 14-4) την οριστική ένταξη της ΠΑΕ Καβάλας (αλλά και των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Ηρακλή) στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής της νέας αγωνιστικής περιόδου. Να σημειωθεί ότι οι 4 ομάδες που ψήφισαν ΟΧΙ ήταν: η Παναχαϊκή, ο Απόλλων Σμύρνης, η Νίκη Βόλου, και η Λάρισα.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=CoGRSW1fosA[/tube]

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Football League αναφέρει τα εξής:

Σε εκτέλεση της από 12/09/2012 απόφασης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Football League ΟΠΑΠ-Football League 2 ΟΠΑΠ ενέταξε τις ομάδες ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΚΑΒΑΛΑ και ΗΡΑΚΛΗ στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, τροποποιώντας την Προκήρυξη Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2012-2013, εις τρόπον ώστε το πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 21 ομάδες και στο τέλος του πρωταθλήματος να προβιβασθούν στη Super League τέσσερις (4) ΠΑΕ.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος αναβάλλεται για τις 18/09/2012. Η έναρξη του πρωταθλήματος μετατίθεται για τις 30/09/2012, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιλυθούν-διευθετηθούν τα αγωνιστικά και οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ και τα ΤΑΠ της Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.

Το Δ.Σ. καταδικάζει την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, θεωρώντας την απαράδεκτη, ιδίως ως προς τη μομφή που απέδωσε στον Πρόεδρο της Football League κ. Σ. Καλογιάννη, τον οποίο περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη, τόσο ως πρόεδρο της Football League αλλά και ως άνθρωπο.

Πρόταση μομφής ετοιμάζει η ΠΑΕ Παναχαϊκή

Την ίδια ώρα, η ΠΑΕ Παναχαϊκή (μια εκ των ομάδων που καταψήφισαν την επιστροφή της Καβάλας στις επαγγελματικές κατηγορίες) εξέδιδε αιχμηρότατη ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται κατά του προέδρου της Football League Σπύρου Καλογιάννη. Μάλιστα, στην ανακοίνωση της η ΠΑΕ Παναχαϊκή (δια του αντιπροέδρου της, του Δημήτρη Καλόγρια) φέρεται αποφασισμένη να καταθέσει πρόταση μομφής κατά του κ. Καλογιάννη, ενώ παράλληλα ζητάει να γίνει άμεσα η κλήρωση της Football League (με την συμμετοχή των ήδη υπαρχόντων 18 ομάδων).

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Η ΠΑΕ Παναχαϊκή μετά την απάντηση της ΕΠΟ, όπου χρησιμοποιείτε ο νομικός όρος «ζητά», που έχει τη νομική σημασία ότι η ΕΠΟ κάνει αίτηση, θεωρεί ότι το θέμα έληξε και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια είναι παράνομη. Αν η ΕΠΟ είχε αποφασίσει να ενταχθούν οι ομάδες δεν θα είχε χρησιμοποιήσει τον όρο «ζητά», αλλά θα χρησιμοποιούσε τον όρο «διατάσει, ή εντέλλεστε. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση του θέματος είναι παράνομη και κακώς ο κύριος Καλογιάννης παρανομεί.

Η συμπεριφορά του κυρίου Καλογιάννη είναι παράνομη και εκ του πονηρού, εξ αρχής, προσπαθεί να παραπλανήσει το διοικητικό συμβούλιο Συνεχίζει να εκτελεί εντολές του Μπέου και του Τσακογιάννη που έστηναν παιχνίδια επί προεδρίας του, δυσφημώντας το πρωτάθλημα της Football League.

Για αυτό το λόγο καταθέτουμε εναντίον του πρόταση μομφής και θα προσφύγουμε στα πολιτικά και ποινικά δικαστήρια. Πρέπει επιτέλους να πάψουν να αποφασίζουν για το ποδόσφαιρο οι υπόδικοι για κακουργήματα και αυτοί που συνεργάζονται και διορίζουν επίορκους αθλητικούς δικαστές που δεν έβλεπαν και δεν άκουγαν τίποτε για τα στημένα. Ζητούμε να γίνει η κλήρωση με 18 σωματεία σήμερα.

Δημήτρης Καλογριάς
Αντιπρόεδρος ΠΑΕ Παναχαϊκής.

Τι έγινε το πρωί

Είχε προηγηθεί η πρωινή σύσκεψη της ΕΠΟ (στις 11:00), στην οποία επικράτησε σύμπνοια απόψεων όσον αφορά την επιστροφή των 3 ΠΑΕ στις επαγγελματικές κατηγορίες. Το αποτέλεσμα της συνεδρίασης αυτής ήταν η αποστολή ενός εγγράφου στην Football League  με το οποίο ζητάει την τοποθέτηση της ΠΑΕ Καβάλας (αλλά και των άλλων 2 ΠΑΕ) στην Football league. Το έγγραφο αυτό έδειξε, πλέον, ξεκάθαρα την πρόθεση της ΕΠΟ να τελειώνει μια και καλή με το θέμα αυτό, καθώς η απόφαση όλων όσων παραβρέθηκαν στην συνεδρίαση της ΕΠΟ ήταν θετική για την Καβάλα (ακόμα και αυτή του κ. Γιώργου Σαρρή, η στάση του οποίου είχε συζητηθεί έντονα τις τελευταίες ημέρες).

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=FhNtVMjBGPA[/tube]

Αναλυτικά το έγγραφο της ΕΠΟ αναφέρει τα εξής:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Ομόφωνα και αφού έλαβε υπόψιν:

Α.Τις σαφείς προβλέψεις του καταστατικού και των κανονισμών και σε θέματα πειθαρχικών ποινών, οι οποίες πρέπει πάντα να επιβάλλονται αποκλειστικά από διορισμένα ποδοσφαιρικά όργανα και να ανταποκρίνονται στις διατάξεις των ισχυόντων Κανονισμών, και

Β.Τη δεδομένη ανατροπή των ως άνω προβλέψεων του καταστατικού και των κανονισμών στις περιπτώσεις των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής, στις οποίες επιβλήθηκαν, μετά από κρατική παρέμβαση, ποινές μη συμμετοχής στις επαγγελματικές κατηγορίες από εξωποδοσφαιρικό–κρατικό όργανο (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) και ενώ ήδη είχαν αποφανθεί τελεσίδικα τα ποδοσφαιρικά δικαιοδοτικά όργανα:

-Ζητά από την Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής Κατηγορίας (Football League & Football League-2) και για την αποκατάσταση της ποδοσφαιρικής νομιμότητας και την επιβεβαίωση της αποκλειστικής αρμοδιότητας των διορισμένων ποδοσφαιρικών οργάνων στην επιβολή πειθαρχικών ποινών απέναντι στην ακραία κρατική παρέμβαση, όπως αυτή εκδηλώθηκε, στις υποθέσεις των ως άνω ΠΑΕ, να τοποθετήσει τις ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα και Ηρακλής στο Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας περιόδου 2012/2013, και

-Καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να προχωρήσουν άμεσα στις αναγκαίες προς τούτο ενέργειες.

2.Ομόφωνα ενέκρινε την τοποθέτηση του κ. Γιώργου Καραμελίδη στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η οποία ήταν κενή μετά την παραίτηση του κ. Γιώργου Σαρρή. Επίσης, ομόφωνα και μετά από πρόταση του κ. Καραμελίδη, ενέκρινε την τοποθέτηση του κ. Βαγγέλη Μαζαράκη στη θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ/ΕΠΟ.

3.Ομόφωνα ενέκρινε την επέκταση της συνεργασίας για ακόμη έναν χρόνο με τους Ομοσπονδιακούς προπονητές κ.κ. Βαγγέλη Κουτσάκη, Δημήτρη Μπατσίλα και Παναγιώτη Μολακίδη».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments