ΓΥΝΑΙΚΑ ΥΓΕΙΑ — 28 Μαρτίου 2013
  • Views533
Μην αγχώνεσαι, γιατί δεν είσαι η μόνη! Έρευνα του Γαλλικού Ινστιτούτου Παρατήρησης γονιμότητας έδειξε ότι το 23% των γυναικών, ηλικίας 30 χρονών, το έχουν ξεχάσει τουλάχιστον μία φορά τους τελευταίους έξι μήνες.
Τα αντισυλληπτικά τα έχουμε ξεχάσει όλες κάποια στιγμή. Στο 42% μάλιστα των περιπτώσεων συμβαίνει κατά την πρώτη εβδομάδα λήψης του, που θεωρείται και η πιο επικίνδυνη για μια σύλληψη. Πώς μπορείς να ενεργήσεις:
Εάν μεσολάβησαν λιγότερες από 12 ώρες από την τακτική του ώρα, πάρε το χάπι τώρα και συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά σου. Εάν έχουν περάσει περισσότερες ώρες, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, οπότε πάρε το χάπι, και το επόμενο, και κάνε σεξ με προφυλάξεις. 

Εάν το λησμόνησες την τρίτη εβδομάδα, συνέχισε από εκεί που σταμάτησες, καταργώντας τη φυσιολογική διακοπή της μιας εβδομάδας.

 

Αν πάλι υποπτεύεσαι ότι είσαι έγκυος, συζήτησε με το γιατρό σου για το χάπι της επόμενης ημέρας, το οποίο εμποδίζει τη γονιμοποίηση. Καλό είναι, πάντως, να γνωρίζεις ότι δεν πρέπει να αφήσεις να μεσολαβήσουν πολλές ώρες.

Print Friendly

Σούπα με μπακαλιάρο

Σούπα με μπακαλιάρο

Οκτώβριος 23, 2016
Σουφλέ με μελιτζάνες

Σουφλέ με μελιτζάνες

Οκτώβριος 02, 2016

Share

About Author

ΕΛΕΝΗ

(1) Reader Comment

  1. Εαν μεσολαβησαν 7 ωρες παραπανω παιρνω αυτο που ξεχασα και το επομενο μαζι η στη συνηθισμενη ωρα το επομενο?