ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 09 Νοεμβρίου 2012
  • Views150

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=PzHs13l_RH4[/tube]

Με 153 ψήφους πέρασε από τη Βουλή το μνημόνιο 3 που περιλαμβάνει τα πιο επώδυνα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί ποτέ σε χώρα του δυτικού κόσμου, ενώ 128 ήταν τα «όχι» και 18 τα «παρών».

Έτσι το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα αρχίζει από σήμερα καθώς τα μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν από μια κυβέρνηση συνεργασίας η οποία μπορεί να κέρδισε την μάχη αλλά με μια Πύρρειο νίκη.

Παρά τις δραματικές ζυμώσεις των τελευταίων ωρών, προκειμένου να εξασφαλιστεί μια ικανή πλειοψηφία της τάξης των 156-157 βουλευτών τελικά οι διαρροές ήταν σημαντικές. Αποτέλεσμα, η επί τόπου και με συνοπτικές διαδικασίες διαγραφή έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από τον Β. Βενιζέλο και ενός από τον Α. Σαμαρά, ενώ τριγμούς προκάλεσε στην ΔΗΜΑΡ η «ανταρσία» των κ. Βουδούρη και Βουτσινά.

Διαφοροποιήθηκαν και τέθηκαν εκτός ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σκανδαλίδης που επέλεξε να απόσχει, οι Γιάννης Κουτσούκος, Αγγελική Γκερέκου και Μάρκος Μπόλαρης που ψήφισαν «παρών» και οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Μιχάλης Κασσής που ψήφισαν «όχι».

Από την ΝΔ ΠΑΡΩΝ ψήφισε προς μεγάλη έκπληξη όλων ο κ. Γιώργος Κασαπίδης που τέθηκε αμέσως εκτός ΚΟ της ΝΔ.
«Η Ελλάδα έκανε σήμερα ένα μεγάλο αποφασιστικό και αισιόδοξο βήμα, το βήμα προς την ανάκαμψη», ήταν η πρώτη τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ψηφοφορίας.

Ο πρωθυπουργός συνέχισε λέγοντας: «Ήταν προϋπόθεση αυτή η ψηφοφορία για να ξαναβρεθεί δουλειά για τα παιδιά μας και να υπάρχουν δυνατότητες σε όλους τους Έλληνες.

Το επόμενο βήμα είναι ο προϋπολογισμός. Θα πάει κι αυτός καλά. Το σημαντικό είναι από τη Δευτέρα και μετά. Εκεί θα επικεντρωθεί η προσοχή μας, γιατί μοναδικός στόχος, και προσωπικό στόχο έχω να δώσουμε το δικαίωμα της ανάπτυξης στον ελληνικό λαό, να του ξαναδώσουμε το χαμόγελο και αυτό δε μπορεί να γίνει παρά μόνο με πολλή δουλειά, συντονισμένη δράση, επενδύσεις, αποκρατικοποιήσεις και γενικά με κινήσεις που γενικά θα δώσουν και προς τα μέσα την αλλαγή της ψυχολογίας και προς τα έξω ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα. Ήταν ένα σημαντικό πρώτο βήμα».

Λακωνικός στις δηλώσεις του ο υπουργός οικονομικών δήλωσε τα εξής.
«τώρα αρχίζουν τα δύσκολα»

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments