ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΥΓΕΙΑ — 03 Μαρτίου 2013
  • Views285

Μπροστά σε νέα ταλαιπωρία φαίνεται ότι βρίσκονται οι Έλληνες ασθενείς καθώς οι απλήρωτες εφημερίες ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Οι νοσοκομειακοί γιατροί βρίσκονται ένα βήμα πριν την έκρηξη καθώς ετοιμάζονται να σταματήσουν και τις εφημερίες μέσα στο Μάρτιο ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών Δημήτρης Βαρνάβας καλεί όλες τις ενώσεις των γιατρών να αποσύρουν τα προγράμματα εφημέρευσης για το μήνα Μάρτιο δεδομένου ότι είναι αμφίβολο αν οι γιατροί θα πληρωθούν όσα τους χρωστούν. Όπως αναφέρει: «Τέσσερεις μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι γιατροί ΕΣΥ για τις τακτικές και οκτώ μήνες για τις πρόσθετες εφημερίες που πραγματοποίησαν, ενώ ήδη βλέπουν το μισθό τους να εξαερώνεται από τις περικοπές του 3ου μνημονίου και την αυξημένη παρακράτηση φόρου.

Μάλιστα όσο περνά ο καιρός καθίσταται ορατό το ενδεχόμενο να παραμείνουν οριστικά απλήρωτες οι εφημερίες Νοεμβρίου 2012, ενώ η υπουργική απόφαση κατανομής κονδυλίων για τον Δεκέμβριο 2012, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2013 ανακαλείται και διορθώνεται «λόγω λαθών», χωρίς όμως να εκταμιεύονται κονδύλια».

Ως πρώτο βήμα αντίδρασης η ΟΕΝΓΕ καλεί τις Ενώσεις Γιατρών να αποσύρουν άμεσα τα κατατεθειμένα προγράμματα Μαρτίου και να προχωρήσουν σε Γενικές Συνελεύσεις και εν συνεχεία καταλήψεις στα γραφεία των Διοικητών, δίνοντας συνεντεύξεις τύπου για τη συνολική κατάσταση στο Νοσοκομείο τους και προχωρώντας σε κάθε ενέργεια που η Συνέλευση κρίνει πρόσφορη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη οι γιατροί του νοσοκομείου Νίκαιας επιδίωξαν να αποσύρουν τα ονόματά τους από τη σημερινή εφημερία αναγκάστηκαν όμως να εφημερεύσουν μετά από σχετική εντολή του ΕΚΕΠΥ όπως προβλέπει και ο δημοσιουπαλληλικός κώδικας.

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments