ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 15 Φεβρουαρίου 2013
  • Views143

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=UIAyyzeKyWQ[/tube]

Την Κυριακή 24 Φεβαρουαρίου πραγματοποιείται από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και την Ομάδα Δράσης Ξάνθης του κινήματος ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ, η νέα διανομή αγροτικών και άλλων προϊόντων απευθείας από παραγωγούς σε καταναλωτές. Μετά τη συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία όλων των πρωτοβουλιών, η επόμενη διανομή θα είναι πια ένα «Πανόραμα Αλληλέγγυας Οικονομίας» για τους καταναλωτές της Ξάνθης που έχουν επιδείξει εντυπωσιακή ανταπόκριση στις Πρωτοβουλίες, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πολλά προϊόντα από διάφορους παραγωγούς που θα διατεθούν απευθείας στους καταναλωτές.
Όλα τα προϊόντα έχουν ελεγχθεί για την ποιότητά τους από τα μέλη των Κινήσεων, οι τιμές είναι οι καλύτερες δυνατές που μπορούν να υπάρξουν για τα είδη αυτής της ποιότητας, όλοι οι παραγωγοί θα διαθέτουν τα προϊόντα τους με κάθε νόμιμο παραστατικό για τη διακίνηση και την πώληση. Στόχος παραμένει πάντα η διάθεση ποιοτικών προϊόντων σε πολίτες της Ξάνθης σε τιμές προσιτές και κάτω του ανταγωνισμού και η παρέμβαση στις τιμές της αγοράς που διαμορφώνεται από ολιγοπωλιακές πρακτικές.

Την υποστήριξη του Δήμου Μύκης με μηχανικούς, για την θεώρηση μελετών, αναλαμβάνει ο Δήμος Αβδήρων, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Δήμων.
Όπως αποφάσισε και το Δημοτικό Συμβούλιο των Αβδήρων, την Τετάρτη, ο Δήμος των Αβδήρων αναλαμβάνει, όπως και στο παρελθόν, να υποστηρίζει τον ορεινό Δήμο σε επίπεδο μελετών καθώς δεν στελεχώνεται από ορισμένες ειδικότητες μηχανικών. Μεταξύ των δύο Δήμων υπογράφεται σχετική προγραμματική σύμβαση και έτσι, οι μελέτες που συντάσσονται από το Δήμο Μύκης, θα θεωρούνται από μηχανικούς του Δήμου Αβδήρων, προκειμένου να προχωρά η υλοποίηση έργων σύννομα και με βάση τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.
Θετικό είναι το κλίμα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται στην προσπάθεια του Δήμου της Δράμας και των υπολοίπων φορέων με στόχο να παραμείνουν στη Δράμα τα τμήματα των ΤΕΙ, των οποίων προέβλεπε την απομάκρυνση, το σχέδιο «Αθηνά». Με συντονισμένες ενέργειες του Βουλευτή της ΝΔ κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Άρη Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Ξανθόπουλου και του Δήμου της Δράμας, η προοπτική απομάκρυνσης των σχολών έχει αρχίσει να απομακρύνεται. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας και με την ανοιχτή επιστολή των πέντε Δημάρχων του Νομού Δράμας, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων που πραγματοποιήθηκε στις 11 Φεβρουαρίου εξεδόθη ομόφωνο ψήφισμα που εκφράζει την αντίθεση του οργάνου σε οποιαδήποτε εξέλιξη μείωσης των τμημάτων της Δράμας. Επίσης υιοθετεί την πρόταση του Δήμου της Δράμας να παραμείνουν αλλά και να ενισχυθούν οι τρείς σχολές που λειτουργούν σήμερα στην Δράμα. Η απόφαση αυτή του ψηφίσματος έχει υποβληθεί στην ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος), στη συνεδρίαση της οποίας συμμετείχε ο Δήμαρχος Δράμας και έχει προωθηθεί προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο. Στο πνεύμα και την τεκμηρίωση της ανοιχτής επιστολής των πέντε Δημάρχων και του ψηφίσματος της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) κινείται και η απόφαση της ΚΕΔΕ, αναγνωρίζοντας την σοβαρή και επιμελημένη τεκμηρίωση του Δήμου Δράμας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments