ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 21 Φεβρουαρίου 2013
  • Views159

Μέλη της «Χρυσής Αυγής» επιχείρησαν να μπλοκάρουν τη διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του πολιτιστικού συλλόγου «Πύλη Πολιτισμού» στο Ναύπλιο με την δικαιολογία ότι βοηθούν άπορες οικογένειες Ελλήνων και μεταναστών κατοίκων της περιοχής.

Τα μέλη της Χρυσή Αυγής κρατώντας ρόπαλα προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους ανθρώπους του συλλόγου. Η αντίδραση των πολιτών ήταν άμεση και δεκάδες ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν στο σημείο για να απωθήσουν τα τάγματα εφόδου των χρυσαυγιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα «Αργολικές Ειδήσεις», όλα ξεκίνησαν όταν «κάποιος άπορος βγήκε από το χώρο του κοινωνικού παντοπωλείου και φώναξε πως δίνουν φαγητό σε αλλοδαπούς και Αθίγγανους και όχι σε Έλληνες».

Από την πλευρά τους τα μέλη του κοινωνικού παντοπωλείου που λειτουργεί από την «Πύλη Πολιτισμού» τονίζουν πως υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να πάρει κάποιος τρόφιμα από τον σύλλογο, με κορυφαία την ύπαρξη παιδιού στην οικογένεια και η προσκόμιση της φορολογικής δήλωσης.

Ο άνδρας που φώναζε έγινε αντιληπτός από μέλη της Χρυσής Αυγής που ήταν στα τοπικά γραφεία, τα οποία βρίσκονται ακριβώς απέναντι από το κοινωνικό παντοπωλείο. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής έφτασαν έξω από το κοινωνικό παντοπωλείο και άρχισαν να φωνάζουν στα μέλη της «Πύλης Πολιτισμού».

Επικράτησε ένταση με αντεγκλήσεις και συνθήματα. Οι υπεύθυνοι του συλλόγου ειδοποίησαν την αστυνομία και με την παρουσία και μελών της «Πύλης Πολιτισμού» και αλληλέγγυων, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποχώρησαν.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments