ΚΑΒΑΛΑ — 04 Ιανουαρίου 2012
  • Views682

Λύση, έστω και προσωρινού χαρακτήρα, αναμένεται να δοθεί το έτος 2012 στη στέγαση της πλούσιας και ιδιαίτερα αξιόλογης συλλογής ντοκουμέντων, φωτογραφιών και διαφόρων αντικειμένων του Ναυτικού Μουσείου Καβάλας. Ένα μεγάλο τμήμα της συλλογής αυτής φυλάσσεται τα τελευταία χρόνια σε μία από τις παλιές αποθήκες του λιμανιού της Καβάλας, τις οποίες η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας (Ο.Λ.Κ.) θέλει να αξιοποιήσει.

Πρόσφατα ο δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, ζήτησε από τη διοίκηση του ναυτικού μουσείου, να υποβάλλει μία αίτηση στο Δήμο, με σκοπό να παραχωρηθεί ένας χώρος στη δημοτική καπναποθήκη, στην πλατεία Καπνεργάτη. Όπως ξεκαθάρισε και ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ναυτικού μουσείου Καβάλας, Χρήστος Τζανάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Καθημερινός Τύπος”, ο χώρος αυτός θα χρησιμοποιηθεί απλά ως εκθεσιακός χώρος, εύκολα προσβάσιμος από τους πολίτες, στον οποίο θα εκτεθεί ένα μέρος της συλλογής.

Ακόμα και αν εγκριθεί, πάντως, η λύση της δημοτικής καπναποθήκης, η λειτουργία της έκθεσης του ναυτικού μουσείου στο συγκεκριμένο χώρο αναμένεται να καθυστερήσει. Και αυτό διότι έχει προγραμματιστεί, εδώ και καιρό, η μετεγκατάσταση στον ίδιο χώρο του δημοτικού μουσείου καπνού αλλά και του δημοτικού λαογραφικού μουσείου. μια μετεγκατάσταση, όμως, η οποία έχει καθυστερήσει και αυτή, λόγω της μη ολοκλήρωσης των απαραίτητων μουσειολογικών μελετών.

Εδώ αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι, παλιότερα, ο Δήμος Καβάλας και η προηγούμενη διοίκηση του Ο.Λ.Κ. είχε προτείνει στο διοικητικό συμβούλιο του ναυτικού μουσείου Καβάλας την μόνιμη στέγαση της συλλογής του μουσείου στις παλιές αποθήκες που βρίσκονται στο Καρνάγιο. Ωστόσο αυτή η πρόταση εγκαταλείφθηκε, λόγω κωλύματος που παρουσιάστηκε με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των αποθηκών.

Πηγή

Καθημερινός Τύπος

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments