ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑ — 22 Ιουλίου 2013
  • Views181

Σαφή θέση υπέρ της ανάγκης «ενοποίησης νοσοκομείων, μονάδων, κλινικών» τάσσεται η Δημοκρατική Αριστερά με ανακοίνωσή της για τη σχετική συζήτηση των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ «η σημερινή διάρθρωση και κατανομή νοσοκομείων, κλινικών και νοσοκομειακών κλινών στη χώρα είναι πολλές φορές αποτέλεσμα ανορθολογικών και πελατειακών επιλογών» αν και όπως τονίζεται «παρά τα προβλήματα, το δημόσιο σύστημα υγείας αποτελεί πολύτιμη ασπίδα για την υγεία των πολιτών της χώρας, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες».

Γι’ αυτό και η Αγίου Κωνσταντίνου εκτιμά ότι είναι «η ενοποίηση νοσοκομείων, μονάδων, κλινικών και η μεταβολή του χαρακτήρα ορισμένων από αυτά είναι απαραίτητο στοιχείο του αναγκαίου εξορθολογισμού. Όμως, αυτό πρέπει να γίνει με βάση λειτουργικά κριτήρια ουσίας και συστηματικό, καλά μελετημένο σχέδιο ευρείας συναίνεσης. Όχι με αυθαίρετες “διοικητικές” ρυθμίσεις. Ούτε με επικέντρωση σε τυφλές περικοπές ή με αγκίστρωση σε πελατειακούς υπολογισμούς, πρακτικές διαπλοκής, γραφειοκρατικές αδράνειες και συντεχνιακές λογικές».

Στην ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται, τέλος, ότι η περιστολή της δαπάνης «δεν μπορεί να γίνεται με μείωση των αναγκαίων δαπανών», γι’ αυτό και ζητείται «να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση προς τα νοσοκομεία και τις άλλες υπηρεσίες υγείας για να λειτουργούν με επάρκεια».

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments