ΚΑΒΑΛΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 05 Ιουνίου 2012
  • Views177

Η Energean Oil & Gas, η ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων με δραστηριότητα στην Ελλάδα και την Αίγυπτο, ανακοινώνει την πρόσληψη του κ. Daljit Gill, στη θέση του Chief Operating Officer. Η ανάληψη των καθηκόντων του γίνεται άμεσα, ενώ παράλληλα, ο κ. Gill θα συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.

Ο κ. Gill διαθέτει 29ετή επαγγελματική εμπειρία στην έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων έχοντας εργαστεί κυρίως για πολυεθνικούς κολοσσούς όπως η Shell (17 χρόνια ως “Gas Business Manager”, “Manager Strategy, Planning & Economics” και “Business Development Director”) – και η BP (8 χρόνια ως Production Engineer), ενώ έχει διαχειριστεί έργα σε χώρες όπως: Ρωσία, Νιγηρία, Αίγυπτο, Ινδονησία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Βενεζουέλα, ΗΠΑ, Νορβηγία και Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον, έχει διατελέσει Managing Directorτης Hess Egypt (2006 – 2008) και Αντιπρόεδρος Global Business Development για την Weatherford International (2010 – 2012).

Σχολιάζοντας την πρόσληψη του κ. Gill, o Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Energean Oil & Gas, κ. Μαθιός Ρήγας τόνισε: “Η ένταξη του κ. Gill στην διοικητική ομάδα της Εταιρείας μας αναμένεται να συμβάλλει στη συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας, ενώ η πολύτιμη εμπειρία του θα ενδυναμώσει τη θέση μας στις αγορές της Ανατολικής Μεσογείου και της Βορείου Αφρικής.

Ο κ. Gill διαθέτει εκτεταμένη γνώση στην επιχειρησιακή διαχείριση των εργασιών έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων και αναμένεται να προσδώσει σημαντική αξία στις επικείμενες δραστηριότητες στη Λεκάνη του Πρίνου – Πεδίο Έψιλον και Βόρειο Πρίνο – ενώ θα ηγηθεί των γεωτρητικών εργασιών στην Αίγυπτο και εν γένει στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων μας”.

 

Σημεία από το βιογραφικό σημείωμα του κ. Daljit Gill

Mε σπουδές στη Χημεία (Ph.D.) και τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ο κ. Gill ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία στην BP αποκομίζοντας σημαντική τεχνική εμπειρία, διαχειριζόμενος έργα ανά τον κόσμο τόσο στην ξηρά, όσο και στη θάλασσα. Στη συνέχεια εντάχθηκε στο δυναμικό της Shell αναλαμβάνοντας κυρίως διοικητικές θέσεις σε κορυφαίο επίπεδο, ενώ επιπλέον έχει διατελέσει Διευθύνων Σύμβουλος της Hess Egypt και Business Development Director της Kenda Capital, μιας ανεξάρτητης εταιρείας η οποία διαχειρίζεται το Shell Technology Ventures Fund 1 B.V.

Πριν από την μετακίνησή του στην Energean Oil & Gas, ο κ. Gill ήταν Αντιπρόεδρος Global Business Development της Weatherford International με έδρα την Ολλανδία.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments