ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 31 Ιουλίου 2013
  • Views170

Μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται να “βγει” στον άερα ο νέος διαγωνισμός για την πώληση της ΔΕΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΤΑΙΠΕΔ έχει αποφασιστεί να κινηθούν εκ νέου οι διαδικασίες, έτσι ώστε αν χρειαστεί, όλα να είναι έτοιμα, για να πωληθεί η εταιρεία ακόμα και εντός του α’ τριμήνου του 2014.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινισθεί ότι τα έσοδα από την πώληση της ΔΕΠΑ έχουν προϋπολογισθεί για το επόμενο έτος, γι αυτό και δεν προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης από την αναβολή της πρώτης απόπειρας.

Ωστόσο, στο ΥΠΟΙΚ γνωρίζουν παράλληλα ότι αν θέλουν να προλάβουν το 2014 θα πρέπει να τρέξουν από τώρα. Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι ατελείωτες και οι καθυστερήσεις που συνεπάγονται είναι ατέρμονες, γι αυτό και για κάθε ενδεχόμενο στο ΤΑΙΠΕΔ αποφασίζουν να κινηθούν από τώρα.

Σύμφωνα με όλες τις έως τώρα ενδείξεις, ενδιαφέρον για την περίπτωση έχει εκφρασθεί ήδη από το εξωτερικό, αλλά επειδή στην κυβέρνηση δεν θέλουν να την ξαναπατήσουν όπως στην πρώτη απόπειρα, φροντίζουν να διασφαλίσουν ότι θα υπάρξει και εκδήλωση ενδιαφέροντος από το εσωτερικό. Ηδη, για το σκοπό αυτό έχουν προσεγγισθεί δύο εν δυνάμει ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι κατ” αρχάς δεν είναι αρνητικοί.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments