ΚΑΒΑΛΑ — 26 Οκτωβρίου 2012
  • Views213

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=-E0fLV-oASw[/tube]

Τη πίστη του και τη βεβαιότητα του ότι θα προχωρήσει η επένδυση του επιχειρηματία από τη Λάρισα στα Λουτρά Ελευθερών δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΕΝΑΚ που είναι υπεύθυνη για το θέμα κ. Γερομάρκος. Όπως έγινε γνωστό χθες η υπόθεση των τριών κτιρίων στα λουτρά τα οποία θεωρούνται διατηρητέα δεν συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του ΚΑΣ με τις φωνές που αντιδρούν όμως στην επένδυση να αυξάνονται καθημερινά.
Μετά την συλλογή υπογραφών και τις διαμαρτυρίες της ομάδας πολιτών για τη σωτηρία των Λουτρών και ο σύλλογος αρχιτεκτόνων καβάλας με ανακοίνωση του τοποθετείται υπέρ της κήρυξης των τριών κτιρίων ως μνημεία αναφέροντας χαρακτηριστικά. «Υπερθεματίζουμε την πρόταση της Δ/νσης Νεώτερης και Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς να κηρυχθούν μνημεία τα τρία κτήρια του συγκροτήματος που ξεχωρίζουν για την Αρχιτεκτονική τους και συγκεκριμένα τα ξενοδοχεία «Αμφίπολις» και «Παγγαίο» καθώς και το εστιατόριο, του οποίου η μορφολογία είναι ιδιαίτερη λόγω της διαμόρφωσης των ανοιγμάτων του.
Ζητάμε από το Κ.Α.Σ. την άμεση κήρυξή τους χωρίς καμία εξαίρεση, ώστε να διασωθεί η ιστορία, η αρχιτεκτονική και η φιλοσοφία πάνω στην οποία εξελίχθηκε η λουτρόπολη κατά την διάρκεια του 20ου αι.»

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments