ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 03 Φεβρουαρίου 2013
  • Views131

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=EGPtkSE7Lss[/tube]

Εξάντληση της 4ετίας από την τρικομματική κυβέρνηση βλέπει ο Φώτης Κουβέλης και τάσσεται κατά ενός ενδεχόμενου ανασχηματισμού, θεωρώντας ότι δεν θα προσφέρει τίποτα στην παρούσα φάση.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον «Τύπο της Κυριακής», ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υποστηρίζει ότι όλες οι αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται έπειτα από εξαντλητικό διάλογο, επισημαίνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι μονοκομματική και ζητά σύγκρουση με κατεστημένα και αντιλήψεις. Αποκλείει κάθε ενδεχόμενο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν κατανοεί τις θέσεις, το πολιτικό του σχέδιο και τη μεταρρυθμιστική πολιτική του και ασκεί έντονη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνοντας ότι «δεν γίνεται να είσαι ταυτόχρονα θαυμαστής και του μοντέλου Τσάβες και του μοντέλου Ομπάμα. Δεν γίνεται να μιλάς για μερκελιστές και ύστερα από λίγο να συναντιέσαι, μετά βαΐων και κλάδων, με τον κ. Σόιμπλε».

«Tα μνημόνια δεν είναι η λύση αλλά το πρόβλημα», υπογραμμίζει σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράζει την ανησυχία του για τη «γραμμή» της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι θα καταστρέψει την Ευρώπη.

Μιλώντας στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Τσίπρας αποκλείει συνεργασία με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ μετεκλογικά, αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης με αυτές τις δυνάμεις. Τονίζει ότι το μνημόνιο πρέπει να τελειώσει και όπως λέει, αυτό θα γίνει όταν σχηματιστεί αριστερή κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με τις αποκρατικοποιήσεις, σημειώνει πως όλα πρέπει να επανεξεταστούν με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών, καθώς το πρωί, η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας σε νέα συνεδρίασή της, αποφάσισε ομόφωνα και νέα 48ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση.

Έτσι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 6 αύριο το πρωί της Δευτέρας 04/02 έως τις 6 το πρωί της Τετάρτης 06/02.

Χωρίς τέλος δείχνει να είναι η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του υπουργού Οικονομικών. Σήμερα ήταν η σειρά του Νικήτα Κακλαμάνη ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο Οικονομικών ο Γιάννης Στουρνάρας του ασκεί κριτική για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει.

Ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στον Real Fm 97.8 είπε χαρακτηριστικά «Όλοι έχουμε παρελθόν. Το ίδιο και ο κ. Στουρνάρας όταν μαγείρεψε τα στοιχεία το 2000 για να μπούμε στο ευρώ. Ευθύνη για την οικονομική πολιτική έχει και ο πρωθυπουργός και όλοι και εγώ ο ίδιος. Ψήφισα τα μνημόνια και το μνημόνιο 3, διότι θεωρώ ότι δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική λύση».

Παρά την δημόσια στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση στον υπουργό Οικονομικών δια στόματος Σίμου Κεδίκογλου οι «γαλάζιοι» βουλευτές συνεχίζουν να εξαπολύουν πυρά εναντίον του Γ. Στουρνάρα γεγονός που προβληματίζει το μέγαρο Μαξίμου.

Τουλάχιστον η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έχει πάρει σαφείς αποστάσεις από τις αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών και πλέον περιμένουν τις τελικές αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments