ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 26 Ιουνίου 2012
  • Views275

Νέα στοιχεία ήρθανε στο φως για την σπείρα των κακοποιών που διέπραξαν την ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα Κεραμωτής την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, οι 2 ημεδαποί από το Ζυγός Καβάλας που συνελήφθησαν σήμερα το πρωί και οδηγήθηκαν στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας αποτελούν μέλη μιας 19μελούς σπείρας κακοποιών που προχωρούσε σε ληστείες τραπεζών με καλάσνικοφ και σε διαρρήξεις ΑΤΜ με χρήση εκρηκτικών, στη Θεσσαλονίκη, στην Καβάλα, στην Ξάνθη και σε άλλες περιοχές της βορείου Ελλάδας. Σε ορισμένες από αυτές τις ληστείες, μάλιστα, οι δράστες δεν δίστασαν να πυροβολήσουν κατά αστυνομικών (όπως συνέβη στην Κεραμωτή)

Ως μέλη της συμμορίας αυτής κατηγορούνται ένας ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Αθήνα (και για τον οποίο έχει διατυπωθεί η κατηγορία ότι προμήθευε τα μέλη της συμμορίας με εκρηκτικά και αλεξίσφαιρα γιλέκα), ένας γνωστός δικηγόρος της Καβάλας (για τον οποίο, όμως, συνάδελφοί του δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν έχε καμία εμπλοκή με την υπόθεση) αλλά και ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Επισήμως η Αστυνομία κρατάει το στόμα της κλειστό και, όπως δηλώνει, θα δημοσιευθεί δελτίο τύπου για τα όσα έχουν συμβεί μέχρι αυτή την στιγμή. Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Το Βήμα”, υψηλόβαθμα στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη δήλωσαν ότι «στη διάρκεια των ερευνών μας διαπιστώσαμε ότι δραστηριοποιούνται σε ακροδεξιές οργανώσεις στην περιοχή της Καβάλας. Ενας εξ αυτών είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για ληστεία…».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments