ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ — 11 Ιανουαρίου 2012
  • Views154

Η πρωτοβουλία για τον εμπλουτισμό της Wikipedia στα ελληνικά ξεκινά νέα εκστρατεία ενημέρωσης, με τίτλο «από το beta στο ωμέγα».

Στο δικτυακό τόπο MyWikipedia, στο Facebook ή στο Twitter, επιδιώκεται να καταγραφούν οι ανάγκες και απαιτήσεις του ελληνικού κοινού και να αναδειχθούν τα ενδιαφέροντα των χρηστών, οι οποίοι καλούνται να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στο ερώτημα «Τι είναι για σένα η Βικιπαίδεια;».

Οι απαντήσεις αυτές θα διαμορφώσουν τους θεματικούς άξονες μιας εκδήλωσης που θα λάβει χώρα την πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων με θέμα τη Βικιπαίδεια και πώς μπορεί αυτή να γίνει καλύτερη, μεγαλύτερη και πιο χρηστική.

Στόχος είναι η Βικιπαίδεια να φτάσει σε ένα ποσοτικό και ποιοτικό επίπεδο που να επιτρέπει τη χρήση της, ως εργαλείο αναφοράς, από την σχολική και ακαδημαϊκή κοινότητα. Μέσα απο την εκστρατεία ενημέρωσης επιδιώκεται η ευαισθητοποίηση του ελληνικού κοινού και η διεύρυνση της κοινότητας των συντακτών και των χρηστών της.

Για το σκοπό αυτό διοργανώνονται ήδη σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού. Επίσης έχει ξεκινήσει κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων με φορείς της εκπαιδευτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης με σκοπό την αξιοποίηση και υιοθέτηση της Wikipedia.

Η Wikipedia συντάσσεται από εκατομμύρια εθελοντές σε πάνω από 279 γλώσσες.

Έχει ήδη μια ισχυρή παρουσία και στην ελληνική γλώσσα με περισσότερα από 67.700 λήμματα-άρθρα.

Πηγή: http://www.in.gr/

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments