ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΣΜΟΣ — 19 Μαΐου 2013
  • Views140

Η νέα εκτόξευση έρχεται μία ημέρα έπειτα από την εκτόξευση τριών πυραύών μικρού βεληνεκούς πάνω από τα νερά της Θάλασσας της Ιαπωνίας. Το υπουργείο Άμυνας του Νότου δεν αποσαφηνίζει εάν το περιστατικό της Κυριακής ήταν μία ακόμα πυραυλική εκτόξευση ή για βλήμα πυροβολικού.

Η Βόρεια Κορέα εξαπέλυσε ένα άγνωστης ταυτότητας βλήμα πάνω από τα νερά της Θάλασσας της Ιαπωνίας την Κυριακή, μία ημέρα αφότου η Πιόνγκ Γιάνγκ προχώρησε στην εκτόξευση τριών πυραύλων μικρού βεληνεκούς στην ίδια περιοχή, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νοτίου Κορέας.

Η ανακοίνωση της Σεούλ δεν αποσαφηνίζει εάν επρόκειτο για μία ακόμα πυραυλική εκτόξευση ή για βλήμα πυροβολικού, ωστόσο πηγή του γαλλικού πρακτορείου AFP αναφέρει πως ήταν πύραυλος μικρού βεληνεκούς.

Ο Βορράς διενεργεί πυραυλικές δοκιμές μικρού βεληνεκούς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, χρησιμοποιώντας βλήματα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφος του Νότου.

Οι εκτοξεύσεις της Κυριακής καταδικάσθηκαν από το Νότο και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Ουάσιγκτον να σημειώνει πως απειλές και προκλήσεις οδηγούν μονάχα στην περαιτέρω απομόνωση της Βορείου Κορέας.

Από την πλευρά της Σεούλ, ο υπουργός Ενοποίησης της κορεατικής χερσονήσου κάλεσε την Πιόνγκ Γιάνγκ να «ενεργεί υπεύθυνα» στο πλαίσιο της διεθνούς κοινότητας, χαρακτηρίζοντας ως «αξιοθρήνητες» τις εκτοξεύσεις των τριών πυραύλων.

Print Friendly

Σαν σήμερα

Σαν σήμερα

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments